Tu začne se zlo

Izposodi si

Opis

Juan de Vere je kot pomočnik zaposlen pri uveljavljenem režiserju in scenaristu, poročenem z očarljivo, a globoko nesrečno žensko. Mladenič odkriva, da med njima ni vse, kot bi moralo biti, hkrati pa mu nadrejeni zaupa posebno vohunsko nalogo, povezano z njegovim dolgoletnim prijateljem. Lastna radovednost, ki jo še podžge šefovo sumničenje, ga nezadržno potisne v vrtinec sklepanj, ugibanj, pričevanj in dejstev, iz katerih naj bi bila stkana resnica. In njegovo življenje se tako neizbežno zavrti.

Roman nas skupaj z junakom, ki kot detektiv poskuša dognati minula in sedanja dejstva, popelje skozi svetove številnih domnevnih možnosti, ki bi jih lahko imela resničnost. Ker je junak mlad in mu manjka izkušenj, naj bi bila njegova dejanja pretežno nedolžna in opravičljiva, a njegova pripoved, ki jo razvija že kot odrasel mož, razkriva, kako daljnosežni in zmeraj navzoči so dogodki iz preteklosti. Roman o strasti, ljubezni, zavezah, prevarah in posledicah državljanske vojne.

Španski pisatelj Javier Marías (1951) je eden slogovno najprepoznavnejših in najbolj prevajanih avtorjev današnjega časa. Z doslej šestimi prevedenimi romani, med katerimi je bil prvi Tako belo srce, ga dobro poznamo tudi Slovenci.

 

Mladinska knjiga

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena