In v gorah odzvanja

Izposodi si

Opis

Khaled Hosseini, ameriški pisatelj afganistanskega rodu (rojen 1956 v Kabulu), je znova napisal izjemno berljivo, ganljivo in navdušujočo univerzalno zgodbo, ki presega meje med državami, kulturami, jeziki in religijami.

V romanu, ki nagovarja vsakogar, so stkane in prepletene usode več generacij. Gre za roman o družini in njenih vezeh, saj so družine, kot pravi avtor, uganke, ki jih rešujemo vse življenje – in sploh ni nujno, da smo pri tem uspešni.

»Tako kot v prejšnjih dveh knjigah gre tudi v tem romanu za družinsko zgodbo več generacij. In to predvsem zato, ker menim, da je v družinskih zgodbah moč najti vse veličastne življenjske teme, od ljubezni, žalovanja, konfliktov, dolžnosti pa vse do žrtvovanja. A je vsaka družina drugačna, vsaka ima svojo enkratno zasnovo, dinamiko in vzkipljive antagonizme, pa če se imajo na videz vsi še tako radi. Zato na to temo obstajajo neskončne različice. Zame so družine uganke, ki jih razrešujemo celo življenje – in to sploh ne nujno uspešno. Rad raziskujem, kako se ljudje v družinah poskušajo povezovati, pa najsi bo to iz ljubezni, občutkov dolžnosti ali zaradi okoliščin.« (Khaled Hosseini)

Mladinska knjiga

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena