Odtisi v času

Izposodi si

Opis

Knjiga zajema dvanajst kratkih zgodb, polnih nepredvidljivih presenečenj, ki so izseki življenjskih poti protagonistov in protagonistk iz našega časa. Pogosto gre za robne primere, a tako vsakdanje in nenavadno normalne, da bi v njih lahko prepoznali soseda, prijateljico, prijatelja, znanca, sorodnika, celo nas same ali pa usode, o katerih smo menili, da jih je čas povozil in zaprašil.

Zapisane zgodbe zvenijo presneto aktualno, saj se avtorica v njih loteva različnih tem: iskanja ljubezni, odnosa med moškim in žensko, problem samote in družbene osamljenosti, odnos do osebne preteklosti in našega spominjanja nanjo, bolečine, ki jo prinaša ljubezen, pa potrebo po vztrajanju v življenju.

Pripovedi iz knjige Odtisi v času so navidezno preproste in zelo berljive, v njih pa gnezijo psihološki vozli, ki jih pisateljica rahlja s svojim pronicljivim peresom.

Spremna beseda: Marij Čuk

Mladika

Recenzije

Evelina Umek: Odtisi v času

V Trstu leta 1939 rojena Evelina Umek tudi v novem proznem delu, zbirki dvanajstih kratkih zgodb Odtisi v času , ostaja zvesta svojemu dosedanjemu literarnemu načinu. Avtorica nam ponuja izseke iz življenja tako imenovanih malih ljudi, ki se kljub kratkosti besedil razraščajo v psihološko skrbno...
več

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena