Otrok tega noče jesti - kaj pa zdaj?

senzorni pristop k vzgoji za zdravo prehranjevanje

Izposodi si Kupi

Opis

Knjiga se ukvarja s psihološkimi vidiki uživanja hrane oziroma dejavnikov, ki vplivajo na zdravo prehranjevanje, zavračanje ali priljubljenost posameznih jedi. Izhaja iz mednarodnega raziskovalnega projekta PESCA, namenjenega raziskovanju spodbujanja uživanja zdravih jedi, v katerega so bili poleg raziskovalcev z univerz vključeni tudi proizvajalci zdrave hrane in šole. Poudarek raziskave je bil na izboljšanju zavedanja organoleptičnih lastnosti jedil, zvišanju občutljivosti pri njihovem uživanju, ozaveščanju pripisovanja pomena hrani ter drugih vidikov prehranjevanja in motiviranju za uporabo zdrave hrane. Po eni strani stani prinaša knjiga spoznanja o hrani, njenih značilnostih in pomenu, tudi zgodovinskem razvoju prehranjevanja , po drugi pa o našem odnosu do nje in dejavnikih, ki nanj vplivajo. Bralec se bo srečal z izbirčnostjo, prehrambno neofobijo in drugimi s prehranjevanjem povezanimi pojavi. Delo je tudi priročnik, ki na osnovi znanstvenih spoznanj omogoča njihovo praktično uporabo pri prehranjevanju otrok. V tem smislu predstavlja pomemben znanstveni in strokovni prispevek tako k psihologiji kot k znanosti o prehranjevanju. (iz recenzije prof. dr. Marka Poliča)

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena