Sadna vina in kisi

Brez naslovnice
  • Avtorji Rajher Zdenko (avtor)
  • Leto izdaje 2014
  • COBISS.SI-ID 279567360
  • Isbn 978-961-6418-25-6
  • Jezik slovenski
  • Št. Strani 262
  • Format 24 cm
  • Izdaja tiskana
  • Založba KMETIJSKA ZALOŽBA d.o.o.
  • Kategorije Priročniki
  • Oznake Sadna vina, Tehnologija, Priročniki, Kis, Tehnologija, Priročniki
  • Cena 25,00 €
Izposodi si

Opis

V Sloveniji, kjer pridelujemo sadje pretežno za svežo porabo in manj namensko za predelavo v sadne proizvode, je tudi pri najbolj skrbni pridelavi nekaj sadja neprimernega za ponudbo kot sveže, ki pa ga lahko predelamo v kakovostne sadne proizvode. Že leta 1917 je Martin Humek v knjigi »Sadno vino ali sadjevec« zapisal, da ima lahko sadno vino pri zmerni uporabi ugodne učinke, primerno pa je tudi za trženje. Anton Kosi leta 1891 v »Umnem kletarstvu« ugotavlja, da domači kis ni le zdrava začimba, ampak pospešuje izločitev nezdravih snovi iz telesa. Tako kot takrat je tudi danes pomembno, da poznamo sodobne postopke za dobivanje kakovostnih sadjevcev in kisov, ki naj v čim večji meri ohranijo sestavine sadja, obenem pa naj bodo ustrezno trajni in zdravstveno neoporečni. V ta namen sem na osnovi znanja, izkušenj in novejše zlasti tuje literature pripravil to strokovno knjigo, ki naj k temu prispeva svoj delež. Našim sadjarjem in porabnikom želim, da z veseljem pripravljajo in uživajo domače sadjevce in kise. Avtor

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena