Kapital v 21. stoletju

Izposodi si
Knjiga je izšla z denarno pomočjo Javne agencije za knjigo Republike Slovenije.

Opis

Monumentalna knjiga, ki je napisana v berljivem in razumljivem jeziku, je sprožila svetovno razpravo o socialni, politični in ekonomski nestabilnosti kapitalizma ter o zgrešenem razvoju ekonomije kot vede. V mesecih po njenem izidu ni bilo resnega časopisa ali revije, kjer ne bi naleteli na knjigo in njenega avtorja.

 

Čeprav knjiga obravnava precej daljše obdobje dveh stoletij, je ne moremo razumeti drugače kot odgovor na svetovno gospodarsko in finančno krizo preteklih let, na socialno bedo, ki jo je povzročila, ter na nezmožnost politike in ekonomije, da bi to krizo in to bedo rešili. S prepričljivo podprto tezo, da je osrednja težava kapitalizma njegova težnja k vedno večji premoženjski in dohodkovni neenakosti ter s tem k vsem vrstam kriz, bralcu omogoča boljše razumevanje sodobnih kriz, ki bi jih bilo mogoče, če bi se zbrala zadostna politična volja, tudi rešiti.

Ekonomska knjiga leta, morda celo desetletja … Pikettyju je uspelo spremeniti naš ekonomski diskurz; o premoženju in neenakosti ne bomo nikoli več razpravljali kot doslej. -PAUL KRUGMAN

Mladinska knjiga

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena