Prehranski pojmovnik za mlade

Izposodi si

Opis

Prehranski pojmovnik za mlade razkriva, kako so se ljudje prehranjevali v prazgodovini, antiki in srednjem veku, kako je Evropa z odkritjem novih kontinentov dobila nove jedi in pijače, kako so na spreminjanje jedi in obrokov vplivali čas, geografsko in družbeno okolje, kako so se skozi zgodovino oblikovale navade pri jedi, kako se je prenašalo kuharsko znanje in katere tehnološke in kulinarične inovacije so zaznamovale naše življenje. V knjigi se seznanimo tudi z jedmi, ki so jih pripravljali ljudje na slovenskem podeželju in v mestih, spoznamo, kako je dobra meščanska kuha vplivala na slovensko prehranjevalno kulturo in kdaj je sploh nastal pojem slovenska narodna jed. Na koncu vsakega poglavja je objavljen še recept za tipično jed (npr. rimsko, srednjeveško, meščansko, slovensko narodno …).

Založba Aristej

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena