Knjižne peripetije z Damjanom

Kategorija:
Datum: 23.11 2016
Lokacija: Knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska 29, Ljubljana

Damjan je za tokratno knjižno iztočnico izbral knjigo Nezvesti očeitalijanskega pisatelja Antonia Scuratija, ki je tudi gost letošnjega knjižnega sejma v Cankarjevem domu.

Zgodba o moškem, ki se z očetovstvom sreča na pragu štiridesetih, bo rdeča nit debate, na kateri bodo sodelovali televizijska voditeljica Miša Molk, psihiater in psihoanalitik dr. Matjaž Lunaček ter likovni umetnik Arjan Pregl.

Kako rojstvo otroka spremeni življenje moškega in ženske? Kaj počne moški, ko ga ženska po porodu začne zavračati? So se mlajše generacije moških brezpogojno vdale tradicionalni moškosti? So danes očetje res izgubljeni, kot pravi  Scurati?

Pogovor o čustvovanju neke generacije vas ne bo pustil hladne.

 

O knjigi:

Antonio Scurati, pisatelj in doktor filozofije, je bil s svojim zadnjim romanom Nezvesti oče v najožjem izboru za literarno nagrado strega. Zgodba govori o moškem, ki se na pragu štiridesetih sreča z očetovstvom. Pričakovanje in rojstvo hčerke zareže v njegov odnos z ženo, porodi pa se nov odnos oče – otrok. Pod drobnogledom sledimo njegovemu doživljanju očetovstva, ki je polno ganljive samoironije. 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.