Predstavitev ČKZ na Reki in v Ljubljani

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 25.04 2017
Lokacija: Ulica Riva Boduli 3b, Reka, Hrvaška//

Časopis za kritiko znanosti se v torek, 25. aprila, odpravlja na Reko.

V antikvariatu Ex-Libris (Ul. Riva Boduli 3b) bo ob 19. uri predstavitev bloka z naslovom Grafiti (265. številka), ki ji bo sledila diskusija o grafitarstvu in street artu. Z Mitjo Velikonjo, Sandijem Abramom in Heleno Konda se bosta pogovarjala urednik bloka Eric Ušić in Luka Malvić. Pred pogovorom bosta aktualna in nekdanja urednica, Danijela Tamše in Nina Kozinc, predstavili Časopis za kritiko znanosti. Vabljeni! ***

Tematski blok Grafiti je nastal v sodelovanju s proučevalci in proučevalkami street arta in grafitov iz Ljubljane in Reke.  Prinaša analize in raziskave različnih oblik pisnih in likovnih intervencij v javni prostor ter njihove večplastne pomene: grafit in street art lahko reflektirata politična stališča, vplivata na poimenovanje prostora, oblikujeta urbane identitete, prostor in jezik, sta točka kulturnega spomina ali politično orodje. Proučevanje grafitov in street arta zajema še druge vidike: od mobilizacijskih in aktivističnih praks, preko digitalizacije in komercializacije, do identitetnih, zgodovinskih, subkulturnih, političnih in umetniškega izrazov.

***

Slovensko komunikološko društvo in Inštitut Časopis za kritiko znanosti vabita na pogovor o tematski številki Časopisa za kritiko znanosti Politična ekonomija komuniciranja

Pogovor po potekal v sredo, 26. aprila, ob 12. uri, na Fakulteti za družbene vede (predavalnica 20).   O politični ekonomiji komuniciranja bodo govorili urednika tematske številke Jernej Amon Prodnik in Sašo Slaček Brlek ter avtorica in avtor prispevkov Lea Udovč in Marko Ribać.

Tematska številka Politična ekonomija komuniciranja s kritičnim pristopom tematizira širše področje medijev in komuniciranja. Gre za 259. številko revije, v kateri lahko poleg avtorskih prispevkov in štirih intervjujev (z Janet Wasko, Danom Hindom, Bredo Pavlič in Brankico Petkovič) preberete tudi prevode nekaterih temeljnih besedil tega kritičnega pristopa.