Tiskovna konferenca za Vilenico, 5. september, ob 12. uri na vrtu DSP

Kategorija: Novinarske konference
Datum: 05.09 2017
Lokacija: Vrt DSP, Tomšičeva 12, Ljubljana

Spoštovani,

pred začetkom 32. Vilenice, na dan predvečerov, ki se bodo odvijali v Ljubljani, Sežani, Kopru, Mariboru, Celju, Hrastniku in v Trstu, vas vabimo na novinarsko konferenco, kjer bomo spregovorili o vsebinskih poudarkih in novostih letošnjega festivala, predstavili udeležene avtorje, program in spremljajoče festivalske publikacije ter vas seveda povabili, da se udeležite dogodkov Vilenice.

Vabljeni v torek, 5. septembra, ob 12. uri na vrt Društva slovenskih pisateljev (Jazz club Gajo, v primeru dežja bo tiskovna konferenca v prostorih DSP).

Na tiskovni konferenci bodo že prisotni nekateri udeleženci festivala, med njimi Jurij Andruhovič, nagrajenec Vilenice 2017, Dubravka Ugrešić, nagrajenka Vilenice 2016, Maja Vidmar, slovenska avtorica v središču, srbski pisatelj Vladimir Pištalo, Iain Reid iz Kanade ter drugi.

Avtorji bodo na razpolago za izjave in intervjuje. Za rezervacijo terminov srečanj z njimi ter drugimi udeleženimi avtorji, ki prispejo v Slovenijo popoldne tega dne ali naslednji dan, nas, prosimo, kontaktirajte. Celoten program festivala in spremljevalnih dogodkov najdete tukaj. 

Pred tiskovno konferenco pa v javnost pošiljamo tudi informacijo o letošnjem prejemniku štipendije Srednjeevropske pobude, ki bo podeljena na dogodku v Sežani 8. 9. Prejemnik je Andrij Ljubka iz Ukrajine. Utemeljitev žirije za podelitev štipendije ter nekaj besed o avtorju nadete tukaj.

 

Za pozornost, ki jo boste festivalu namenili, se vam že vnaprej zahvaljujemo. 

Na novinarski konferenci boste prejeli festivalsko gradivo, elektronska verzija programske knjižice pa je na voljo tudi tukaj.

 

Za dodatne informacije in gradivo se obrnite na:

Maja Kavzar Hudej, programska vodja

M 041 521 291  

E maja.kavzar@vilenica.si