Literarni večer z Jelo Krečič

Kategorija: Literarni večeri
Datum: 29.05 2018
Lokacija: knjigarna Beletrina, Novi trg 2, Ljubljana

 

Torek ,29. maj 2018, ob 19. uri, knjigarna Beletrina

 

Pri Beletrini je pravkar izšel roman Knjiga drugih Jele Krečič. Avtorica se po prvem, izjemno priljubljenem romanu "Ni druge" vrača z romanom, v katerem se zgodbe protagonistov prepletajo okrog skrivnostne knjige.

Vabimo vas na pogovor s pisateljico, ki bo v torek, 29. 5., ob 19. uri v knjigarni Beletrina (Novi trg 2). O novi knjigi se bo z avtorico pogovarjala Manca G. Renko.

"Knjiga drugih" je roman o tistih knjigah, ki jih nihče ne bere. In o tem, da to ni vedno razlog za zaskrbljenost in nejevoljno vihanje nosu nad »dandanašnjimi časi«, ko naj bi bili ljudje preveč zaposleni, da bi se znali in zmogli posvetiti takšnim zamudnim, a vsesplošno koristnim dejavnostim. Ne, v Knjigi drugih je takšna neprebrana knjiga razlog, da se zgodi ljubezen med igralko Ano in sicer zgolj v svet dramske teorije zaprtim Tinetom. Neprebrana knjiga je razlog, da se odnos med dvema naključnima gospema razvije v iskreno prijateljstvo. Prav ista knjiga je tudi razlog, da simpatično zmedena družina Kaprič ne razpade povsem. Knjige, ki jih nihče ne bere, torej niso zgolj slepe ulice literarnih poskusov. Kot lahko vidimo v pričujočem, prefinjeno humornem romanu, opravljajo pomembno funkcijo. Le da mogoče na način, ki ga ne bi pričakovali.

 

Jela Krečič je novinarka, publicistka, filozofinja. Njen teoretski opus obsega preučevanje nekaterih fenomenov v popularni kulturi (predvsem film in TV-serije), pa tudi fenomene v sodobni umetnosti. Je sourednica dveh zbornikov, posvečenih filmu in TV-nadaljevanki, v zadnjem letu je uredila zbornik politične misli The Final Countdown. Romaneskni prvenec "Ni druge" je izdala leta 2015, ki je leto za tem izšel v angleščini, leta 2017 pa tudi v makedonščini. Deset let deluje kot novinarka, komentatorka in kolumnistka v kulturni redakciji Dela.

 

Prijazno vabljeni!