Literarni večer s češko pisateljico Radko Denemarkovo

Kategorija: Literarni večeri
Datum: 10.10 2016
Lokacija: Trubarjeva hiša literature, Stritarjeva ulica 7, Ljubljana

"Z Radko Denemarkovo, ki se je pred kratkim vrnila z literarnega gostovanja na Kitajskem, se bomo pogovarjali o njenem zadnjem romanu Prispevek k zgodovini radosti (prev. Tatjana Jamnik; KUD Police Dubove, 2015), pa tudi o begunski krizi, diskriminaciji, uničujočih učinkih neoliberalizma in drugih problemih sodobnega sveta.

Pogovor bosta vodili Jana Šnytová, predavateljica češke literature na ljubljanski filozofski fakulteti, in prevajalka Tatjana Jamnik. Dogodek bo konsekutivno tolmačen v slovenščino.

Izvodi knjige Prispevek k zgodovini radosti z avtoričinim avtogramom bodo obiskovalcem literarnega večera na voljo po znižani ceni 15 evrov (–40 %).

Prisrčno vabljeni!

Dogodek organizirajo Kulturno-umetniško društvo Police Dubove, Oddelek za slavistiko na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, Literarno društvo IA in Zveza Modro-bela ptica v sodelovanju s Trubarjevo hišo literature in Mestno knjižnico Ljubljana.

Dogodek je podprlo Veleposlaništvo Češke Republike.Avtorsko rezidenco je omogočil Javni sklad za ljubiteljske dejavnosti.

Projekt je v okviru programa Ustvarjalna Evropa podprla Evropska unija."