Drugo mnenje

Kategorija: Natečaji
Datum: 14.11 2016

Društvo slovenskih literarnih kritikov v letošnjem letu ponovno zaganja projekt, v katerem združuje pregovorne modrosti, da je po toči zvoniti prepozno in je po bitki lahko biti general, sodobna spoznanja o ogroženosti poklica literarnega urednika v času gospodarske krize in založniške hiperprodukcije ter uporabniške prakse s področja zdravstva. DRUGO MNENJE je projekt, kjer avtor in kritik ne bosta več zoprnika, ampak konstruktivna sodelavca, saj bo petnajst kritikov, članov DSLK, svoje znanje in izkušnje radodarno delilo z zainteresiranimi avtorji, ki bodo v naslednjih dveh letih izdali knjige pri kateri izmed slovenskih založb.

Vse avtorje, ki bi se želeli pred svojim knjižnim izidom posvetovati z izbranim kritikom-urednikom in tako pridobiti še drugo mnenje, vabimo, da se najpozneje do 14. 11. 2016 oglasijo na društven e-naslov literarni.kritiki@gmail.com in predstavijo svoj knjižni projekt – nemara celo z verzi ali odlomki v delovni različici – ter razkrijejo, s katerim urednikom bi si želeli sodelovati. 

S pomočjo Javne agencije za knjigo, ki bo projekt sofinancirala, bomo omogočili šest tovrstnih sodelovanj. V primeru preštevilnih prijav si upravni odbor DSLK pridržuje pravico do končnega izbora kandidatov. Avtorji lahko izbirajo med naslednjimi literarni kritiki: Tina Bilban, Matej Bogataj, Zulejka Javeršek, Petra Koršič, Aljaž Krivec, Dijana Matković, Tadej Meserko, Tanja Petrič, Mojca Pišek, Žiga Rus, Lucija Stepančič, Urban Vovk, Blaž Zabel, Urban Zorko in Jernej Županič.  

Za dodatne informacije smo dosegljivi na spodaj priloženem kontaktu. 

Hvala in lep pozdrav,

Maja Šučur, koordinatorica DSLK
041/573-818