Itn. / IN TAKO NAPREJ - mladinski festival angažiranega pisanja vabi mlade k sodelovanju

Kategorija: Obvestila
Datum: 24.03 2017
Lokacija: Vodnikova domačija, Vodnikova cesta 65, 1000 Ljubljana

V Šiški bo aprila potekal prvi mladinski festival angažiranega pisanja. V dveh intenzivnih dneh druženja s knjigami bomo predstavili avtorje in novoizdane knjige, na sporedu bodo pogovori, pesniški večer ljubljanskih gimnazijcev, predstavitev rapovske pesmarice s koncertom v Kinu Šiška, stripovska delavnica, v hiši bosta delovali festivalska knjigarna in kavarna. Vse to zato, ker nam ni vseeno, kam se svet vrti in verjamemo, da knjige in branje pomembno prispevajo k oblikovanju lastnega pogleda na družbo in posameznike v njej.

MLADE ANGAŽIRANE POSAMEZNICE IN POSAMEZNIKE VABIMO K SODELOVANJU:

1. Pri ORGANIZACIJI IN PROMOCIJI FESTIVALA.Če te sodelovanje zanima, sestavi kratek opis (kdo sem in kaj mi gre dobro od rok) ter ga čimprej pošlji na nabiralnik@divjamisel.org.

2. Pri FESTIVALSKEM ČASOPISU

Festivalski časopis v nastajanju išče mlade pisce za:

*pisanje uvodnika in kolumne na temo knjig in branja,

*pisanje recenzij knjig, predvsem tistih, ki bodo na programu festivala (Samoumevni svet N'Toka / Rdeča Rosa Kate Evans / Lastno življenje Mance G. Renko, NK Svoboda Žige X. Gombača, rapovska pesmarica Ti si čist normalen / + knjige po tvojem izboru)

*pisanje kratkih reportaž s prostorov v mestu, ki so povezani s knjigo*pripravo intervjuja z avtorjem po svoji izbiri

IŠČEMO: Mlade pišoče posameznike, ki svoj pogled na svet radi zlivate na papir. Prispevkov za festivalski časopis se lahko lotite sami, s svojimi mentorji na šoli ali pa jih spišete ob pomoči mentorja Domna Saviča. Če te sodelovanje zanima, to čim čim prej sporoči Tini na nabiralnik@divjamisel.org.

NUDIMO: Objavo besedil v festivalskem časopisu, ki bo izšel v nakladi 1.500 izvodov, delo z mentorjem Domnom Savičem, aktivno sodelovanje pri nastajanju novega festivala, spoznavanje avtorjev in akterjev, ki delujemo na področju knjige, dobro družbo in vse drugo, kar bo prinesel festival.

Rok za oddajo prispevkov za festivalski časopis: PET, 24. marecLe tako naprej.S knjigo, ustvarjanjem in ostro mislijo!