NOČ KNJIGE 2017

Kategorija: Obvestila
Datum: 21.04 2017

Dragi zaljubljenci in zaljubljenke v knjige,

cenjene prirediteljice in prireditelji Noči knjige 2017!  

Sij zvezd postaja vse toplejši in nam v navdihnjeni jasnini zgodnjepomladnih noči šepeta, da se Nočknjige 2017 približuje s svetlobno hitrostjo!  

Še slab mesec nas loči od noči, v kateri knjiga razkrije svojo moč: magični datum je letos petek, 21. april. Z navdušenjem vam sporočamo, da se je na spletni strani Noči knjige do sedaj nabral že 106 dogodek, in veseli nas, da je prav vsak od prijavljenih dogodkov edinstven in domiseln. Ste vi že prijavili svojega? Nočknjige 2017 čaka tudi na vas, da jo soustvarite! Prisrčno ste vabljeni, da svoj dogodek čim prej prijavite na spletni strani. Knjigarji, založniki, samozaložniki in avtorji ste vabljeni, da pripravite in najavite svoje akcije branja in nakupovanja knjig - kot vselej doslej, bodo izpostavljene v rubriki akcije. Za navdih si lahko ponovno preberete letošnjo poslanico, ki jo je za Nočknjige spisal mostarski pesnik Marko Tomaš. Vzpodbudo pa lahko najdete tudi v letošnjem fokusu, ko obeležujemo vrsto pomembnih obletnic, med drugim stoletnico prve slovenske slikanice. POZOR - v promocijski katalog bomo lahko vključili le dogodke, ki bodo prijavljeni do 4. aprila, zato vas želimo spodbuditi, da jih prijavite do tega datuma.  

Z veseljem z vami delimo tudi razveseljivo novico, da bo Nočknjige tudi letos medijsko podprla RTV Slovenija. Na spletni strani na vas že čakajo promocijska gradiva - uporaba in distribuiranje pripravljenih gradiv sta nadvse zaželena. Uporabite jih lahko na vaših spletnih straneh, v socialnih omrežjih, ponudite jih lahko lokalnim medijem. V prihodnjem bo že nared tudi plakat letošnje Noči knjige ter osvežena aplikacija za mobilne naprave.   Naj bo ustvarjanje

Noči knjige navdihnjeno in neustrašno! In nikar nas ne pozabite slediti na Knjigi obrazov in na Tviterju.  

Z lepimi pomladnimi pozdravi,  

Ekipa Noči knjige 2017