Novo na polici / Peter Rezman: Barbara in Krištof

Kategorija: Literarni večeri
Datum: 13.04 2017
Lokacija: Vodnikova domačija, Vodnikova 65, Ljubljana

Četrtek, 13. april 2017, ob 19. uri na Vodnikovi domačiji

 

Najnovejši Rezmanov roman (Goga, 2016) nadaljuje z obravnavo eminentno delavske problematike: spoprime se s tematiko TEŠ 6, ki ni razburkala zgolj življenja v Šaleški dolini, temveč je odmevala po celotni državi. Vseeno naj bralka in bralec ne pričakujeta naivnega obračunavanja z nosilci moči. Skozi literarni tekst se nam razkrije širša slika družbenega razvoja okolja, spisana v stilizirani realistični pisavi s prefinjenim občutkom za opisovanje detajlov. Rezmanov proosebni pripovedovalec spretno niha med politično realnostjo in intimnimi otroškimi spomini.

Pogovor bo vodila novinarka in pisateljica Agata Tomažič.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Peter Rezman od izida prvenca (1985) do danes beleži desetine objav pesmi, kratke in dolge proze ter dramskih besedil. Za Skok iz kože je leta 2009 prejel nagrado fabula za najboljšo zbirko kratke proze za obdobje dveh let, romana Zahod jame (2013) in Tekoči trak (2015) sta bila nominirana za nagrado Kresnik.

 

 

 

 

VABLJENI!