Vas j..e ego? Predstavitev knjige v Ljubljani

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 14.06 2017
Lokacija: Knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana

Sreda, 14. junij 2017, ob 18. uri, kjigarna Konzorcij

 

Ob izidu knjige Vas j..e ego? vas prijazno vabimo na pogovor s priljubljeno hrvaško pisateljico in blogerko Ingrid Divković, ki ga bo vodila Ula Furlan.

 

Življenja ni treba razumeti, treba ga je živeti.

Pod deževnimi oblaki smo vsi isti. Vsi premočeni do kože.

Ego je kot cenen parfum. Čez čas ga ne vonjamo več, drugi pa močno občutijo njegovo smrdljivo navzočnost.

 

To so misli Ingrid Divković, zapisane v knjigi Vas j..e ego?, ki je pravkar izšla pri Mladinski knjigi.

Že štirikrat ponatisnjena uspešnica priljubljene mlade hrvaške avtorice je v domovini dvignila veliko prahu in dala misliti. Avtorica želi s knjigo, pisano pretanjeno in neposredno, pokazati na nevidnega, a močnega sovražnika, gospoda Ega, kot mu pravi sama, da bi ga ozavestili in se ga rešili.

Ego je del nas. Lahko nam pomaga, če pa ga ne znamo krotiti, lahko naredi več škode kot koristi. Lahko je preprosto premočan in preveč prebrisan. Ingrid ga v svoji knjigi imenuje kar gospod Ego, pa tudi »nevidni morilec, tihi razdiralec družin, karier, razmerij«. Ego je namreč tisti, ki nam največkrat ne dovoli biti takšni, kot smo. Pri tem nas upočasnjuje in hromi. Mi pa mu tako pogosto podležemo. In kaj je nagrada za to? Nekaj trenutkov moči? Kratkotrajni občutek zmage? Je res vredno? se sprašuje avtorica.  

Ingrid Divković je sodelavka spletnega mesta Čitaj knjigu, ki spodbuja k branju in ima več kot 300.000 bralcev ter sledilcev, njeni citati pa v letošnjem letu krasijo tudi stekleničke priljubljene hrvaške vode Jana.

 Vas j..e ego?

 

Pridružite se nam!

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.