Novosti založbe Pivec

Kategorija: Obvestila
Datum: 12.06 2017 - 19.06 2017 0.00
Lokacija: Založba Pivec

WENDY SWEETSER: 500 KOKTAJLOV

Umetnost izbire prave pijače v pravem trenutku Morda ste si že dolgo želeli, da bi svoje goste postregli na atraktiven način, pa niste vedeli, kako to izpeljati. 500 koktajlov je knjiga, ki bo iz povprečnega gostitelja izvabila veščine pravega barmana. Te čarobne pijače boste pripravili z lahkoto, saj so v knjigi tudi nasveti za okrasitev kozarcev, mešanje, pretresanje in tlačenje sestavin ter precejanje koktajlov.

 

 

MARJETA ZOREC (uredila besedilo): KLE SE ŠPEGLAJTE Slovenski pregovori

Darilna knjiga s pregovori o številnih temah, z izborom panjskih končnic in izreki o zdravilnih rastlinah. Pregovori strnjeno pripovedujejo o modrosti in izkušnjah prednikov. Velikokrat so hudomušni in zabavni. Zbrani v tej knjigi, govorijo o ljubezni in sreči, o mladosti in lepoti, o družini in pokori, o bogastvu in pohlepu, o modrosti in preudarnosti, moči, škodoželjnosti in maščevanju, o prepirljivosti in nevoščljivosti ter še o mnogih drugih zadevah. Prinašajo tudi izbor panjskih končnic in izrekov o zdravilnih rastlinah.  

 

 

BINA ŠTAMPE ŽMAVCVSE-STVAR-JE Pesniška zbirka

Med platnicami najnovejše pesniške zbirke Bine Štampe Žmavc nas pričaka čudež stvarjenja.Vsestvarje se razgrne pred nas kot album pesniških definicij, ki čarobno spontano izraščajo iz predmetne stvarnosti kot njihova vseskozi slutljiva, a doslej še neizrečena ost.

 

 

EMILIOS SOLOMÚ: DNEVNIK NEZVESTOBE

Nagrada EU za književnost Jórgos Dukarélis, arheolog mednarodnega slovesa, se izkrca na majhnem otoku sredi Kikladov. Je prišel sem obujat spomine? Na Kufonísiu – tako se imenuje otok – je namreč pred dvajsetimi leti odkopal žensko okostje iz kikladske prazgodovine. Pomembno odkritje je globoko pretreslo njegovo poklicno in zasebno življenje: ovenčalo ga je s slavo in obenem uničilo njegov zakon.