Dnevi evropske kulturne dediščine in Teden kulturne dediščine: 23.-30. 9. 2017

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 23.09 2017 - 30.09 2017 0.00
Lokacija: Različne lokacije po Sloveniji

Z izbiro teme, Voda – od mita do arhitekture, se Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije pridružuje skupni evropski temi, ki bo v letu 2017 posvečena naravi. Pravica do vode kot ustavna pravica je v tem obdobju zelo aktualna tema v slovenski družbi in zato želimo opozoriti na ustrezen odnos do vode in vodnih virov, ki so bili tudi v zgodovinskem kontekstu skupni (vaški vodnjaki, vaši kali, ipd.). S to temo se približujemo tudi ciljem trajnostnega razvoja sodobne slovenske družbe. Hkrati želimo opozoriti širšo javnost na ogroženo dediščino, v prvi vrsti so to gospodarski objekti povezani z vodo - varovani mostovi, neprilagojeni za današnji promet, ipd.

Za vas smo skupaj z muzeji, galerijami, arhivi, zavodi s področja kulture, knjižnicami, območnimi izpostavami Javnega sklada za kulturne dejavnosti, lokalnimi in krajevnimi skupnostmi, nevladnimi organizacijami, vrtci, šolami in zavzetimi posamezniki pripravili pester program dogodkov. 

 

Na spodnji povezavi dostopate do seznama vseh prireditev. Vabljeni, da si jih ogledate. Številne med njimi so literarne narave. 

Povezava: http://www.zvkds.si/sl/dekd/dekd-prireditve.

 

Za rezervacijo obiska in dodatne informacije se obrnite na organizatorja prireditve.

Kontakt: Nataša Gorenc, Tel.: 01/400 79 72, E-naslov: natasa.gorenc@zvkds.si