Pesniški večer z Milanom Jesihom

Kategorija: Literarni večeri
Datum: 28.09 2017
Lokacija: knjigarna Beletrina, Novi trg 2, Ljubljana

Vabimo vas na pesniški večer z Milanom Jesihom, ki bo potekal v četrtek, 28. septembra, z začetkom ob 19. uri, v Beletrinini knjigarni na Novem trgu. Avtor bo prebiral pesmi iz svoje nove knjige poezije Maršal.

 

Avtor, ki doslej ni maral, da bi se pesmi v zbirkah vrtele okoli enega samega motivnega jedra, je v zbirki Maršal nanizal skoraj devetdeset pesmi z vselej isto središčno osebo, s katero naj bi si bil kot pesemski subjekt v otroštvu razmeroma blizu: družbeno visoko rangiranim starcem, ki se ga v teh apokrifnih pesmih »spominja« z nostalgičnim, največkrat posmehljivo obožujočim pogledom in ki nima čvrsto usidrane identitete, marveč v svoji mnogoterosti prejkone zavzema mesto človeškega slehernika v vsakdanjih, smešnih, absurdnih, bizarnih, liričnih, najrazličnejših položajih. Pesmi so – tako kot v vseh avtorjevih zadnjih zbirkah  - pisane v četverostišjih, v jambih in so rimane.

 

Milan Jesih (1950), pesnik in prevajalec, je bil v šestdesetih letih član avantgardne literarno-gledališke eksperimentalne skupine in sopotnik ljubljanskega študentskega gibanja, danes pa se ukvarja predvsem s pisanjem poezije in prevajanjem iz angleščine in ruščine. Prevedel je okoli 40 dram (Shakespeare, Čehov, Bulgakov, idr.). Za svoje delo je prejel vse pomembnejše nacionalne nagrade, Jenkovo, Veronikino in Prešernovo.

 

Prijazno vabljeni!