Slovenski gledališki inštitut: predstavitev nove spletne platforme ZLATA PALIČICA

Kategorija: Prireditve
Datum: 02.10 2017
Lokacija: Lutkovno gledališče Ljubljana, Krekov trg 2, Ljubljana

Vas vljudno Vas vabimo na premierno predstavitev 

NOVE SPLETNE PLATFORME ZLATA PALIČICA 

v ponedeljek, 2. oktobra 2017, ob 12. uri v preddverju velikega odra Lutkovnega gledališča Ljubljana,

v okviru 17. festivala uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade Zlata paličica.

 

Po večletnih pripravah so uresničena prizadevanja za celostno predstavitev kakovostne gledališke ponudbe za otroke in mlade na enem mestu. Kadar želimo z otroki in mladimi obiskati gledališče, se nemalokrat znajdemo pred vprašanjem, katero gledališko predstavo izbrati za določeno starostno skupino in kako prepoznati kakovostno predstavo, ki mladim obiskovalcem omogoča umetniško bogato, vsebinsko zanimivo, čustveno vznemirljivo, očarljivo in navdušujočo gledališko izkušnjo. Eno od orodij in pomagal za izbiro in odločitev je nova spletna platforma Zlata paličica.

Platformo bomo javnosti premierno predstavili v ponedeljek, 2. oktobra 2017, ob 12. uri v preddverju velikega odra Lutkovnega gledališča Ljubljana, v okviru 17. festivala uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade Zlata paličica, ki ga organizira Lutkovno gledališče Ljubljana v sodelovanju s Cankarjevim domom in Slovenskim gledališkim inštitutom.

Lepo vabljeni!

 

***

 

Platforma Zlata paličica je del projekta Gleda(l)išče, katerega nosilec in izvajalec je Slovenski gledališki inštitut, ki je tudi nacionalni koordinator kulturno-umetnostne vzgoje na gledališkem področju. Naložbo sofinancirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.