Literarni večer z Leandrom Steinkopfom

Kategorija: Literarni večeri
Datum: 16.11 2017
Lokacija: knjigarna Goga, Glavni trg 6, Novo mesto

V četrtek, 16. 11., ob 19. uri vas prisrčno vabimo na literarni večer z avtorjem in novinarjem Leandrom Steinkopfom, ki v okviru štipendije Goethe-Instituta Ljubljananovembra biva in ustvarja na umetniški rezidenci založbe Goga v Novem mestu.

 

 

 

Na prireditvi bo avtor spregovoril o svojem prvencu, pripovedi Stadt der Feen und Wünsche (Mesto pravljic in čudežev), ki bo spomladi 2018 izšel pri založbi Hanser Berlin. Dogodek, ki bo v nemškem jeziku, bo povezovala in tolmačila prevajalka Tina Štrancar.

 

Vstop je prost.

 

Leander Steinkopf roj. 1985 v Odenwaldu (Nemčija), je študij in raziskovalno delo opravljal v Mannheimu, Berlinu, Sarajevu in Münchnu. Doktoriral je iz psihologije na temo placebo učinka. Kot svobodni avtor je pisal za časopisa Frankfurter Allgemeine Zeitung in Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, objavil literarne eseje pri časopisu Merkur - Deutsche Zeitschrift für Europäisches Denken ter komedije pri založbi Drei Masken Verlag. Njegov prvenec, pripoved Stadt der Feen und Wünsche (Mesto pravljic in čudežev) temelji na njegovi doktorski dizertaciji ter govori o razvoju odnosa med zdravnikom in pacientom.Med bivanjem v Novem mestu piše svoj novi roman, ki govori o sreči na severnem Balkanu in zatonu Evrope iz perspektive Sarajeva, o dveh parih, ki sta na prelomnici glede svojega nadaljnega odnosa in o medsebojni povezanosti vseh teh dejavnikov.