Založba /*cf. na 3Slovenskem knjižnem sejmu

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 22.11 2017 - 26.11 2017 0.00
Lokacija: Cankarjev dom, Prešernova 10, Ljubljana

Založba /*cf. se tudi letos predstavlja na Slovenskem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu (22.–26. 11.). Našo stojnico boste našli v Akademski četrti (Velika sprejemna dvorana), skupaj z drugimi založbami Kooperative THD (Studia humanitatis, Založba Sophia, Društvo za teoretsko psihoanalizo, Založba Krtina in Založba /*cf.).

 

 

KAJ PONUJAMO?1. Letošnjo knjižno produkcijo po izjemnih, sejemskih cenah: 

  • Catherine Samary, Komunizem v gibanju: Zgodovinski pomen jugoslovanskega samoupravljanja ... –  NOVO
  • Iztok Sitar, Kako je Jaka Racman postal fašist ...
  • Eric Hazan, Zapiski o okupaciji ...
  • Andrej Pezelj, Umetnost in disciplina ...
  • Erik Orsenna, Portret srečnega človeka ...

2. Pet pogovorov o novih knjigah članic Kooperative THDKooperativa THD petih založb (Društvo za teoretsko psihoanalizo, Studia Humanitatis, Založba /*cf., Založba Krtina, Založba Sophia), ki se predstavljajo na stojnicah Akademske četrti, bo na Pisateljskem odru pripravila pet pogovorov ob novih knjižnih izdajah. Založba /*cf. sodeluje pri treh: 

 

ČETRTEK,  23. november

19.10–20.00 Studia humanitatis in Založba /*cf.

ČIGAVO URBANO?

Tema: Novi urbanizem (ob izidu Nove muzike v New Yorku Iča Vidmarja v zbirki Apes in Novega urbanega vprašanja Andyja Merrifielda v Rdeči zbirki)

Govorca: Ičo Vidmar in Klemen Ploštajner

Moderator: Jože Vogrinc

Poudarjanje prostorskosti kot temeljne razsežnosti družbenih bojev in prizadevanje za strožjo konceptualizacijo urbanizacije sveta sta med bistvenimi sestavinami sodobnega kritičnega družboslovja. Nekaj prevodom temeljnih del, kot sta Lefebvrova Produkcija prostora (Studia humanitatis) in Planet slumov Mikea Davisa (Založba /*cf.) sta se pred kratkim pridružila prevod Merrifieldovega Novega urbanega vprašanja (Založba /*cf.) in analiza učinkov gentrifikacije na glasbenike, Nova muzika v New Yorku Iča Vidmarja (Studia humanitatis). Kako ustrezno razumeti urbanizacijo sveta na ravni vsakdanjega življenja v mestu.

 

SOBOTA, 25. november

14.00–15.00

Založba /*cf. in Sophia

ALI OBSTAJA MOŽNOST ENOTNE PALESTINSKO-IZRAELSKE DRŽAVE?

Tema: Izraelsko-palestinsko vprašanje (ob izidu knjig Zapiski o okupaciji Erica Hazana v zbirki Varia ter Ameriška zunanja politika in njeni snovalci Perryja Andersona v zbirki Naprej!)

Govorca: Nikolai Jeffs in Primož Šterbenc

Moderator: Erik Valenčič

Bližnji vzhod v letu 2017 obeležuje tri pomembne in usodne obletnice. Letos mineva natanko 100 let od Balfourjeve deklaracije iz leta 1917, s katero je bila Judom obljubljena država na ozemlju Palestine. Letos je minilo 70 let od neslavno propadlega načrta Združenih narodov iz leta 1947 o delitvi Palestine na judovski in arabski del. In letos je tu še 50. obletnica junijske vojne, ki predstavlja začetek okupacije, ne le Zahodnega brega in Gaze, ampak tudi Golanske planote ...

 

NEDELJA, 26. november

15.00–16.00Založba /*cf.

KAKO JE JAKA RACMAN POSTAL FAŠIST?

Tema: Družbena kritika in politična (ne)korektnost v stripu (ob izidu knjige Kako je Jaka Racman postal fašist Iztoka Sitarja v zbirki Varia)

Govorca: Iztok Sitar in Izar Lunaček

Moderatorka: Ana Bogataj

Premišljevali bomo o družbeni kritiki in političnih anomalijah, ki se pojavljajo v mladinskih in humorističnih stripih ter grafičnih romanih za odrasle, secirali imperializem v Disneyjevih stripih, šovinizem v Asterixu in rasizem v Tintinu. Med domačimi avtorji se bomo posvetili prvemu antifašističnemu stripu iz leta 1927, partizanskemu stripu, razcvetu satiričnega stripa po informbiroju, Gatnikovi Magni Purgi in Lavričevim družbenokritičnim stripom iz devetdesetih let. Zanimivo pri slovenskem stripu je namreč to, da se je družbenokritični strip pojavil hkrati s humorističnim in pustolovskim, kar je unikum v evropskem in svetovnem merilu, zato imamo v primerjavi s tujino tudi toliko družbeno angažiranih del.?

 

3. Mednarodni fokus in popusti 

Knjige avtorjev z nemškega govornega področja, ki so izšle pri Založbi /*cf. in sodijo v letošnji mednarodni fokus SKS, bodo na voljo s posebnim popustom. Veliki popusti od 20 do 80 % veljajo tudi za druge knjige starejših letnikov. Naš sejemski cenik je na voljo na tej povezavi.

Nasvidenje na Slovenskem knjižnem sejmu!

Vaša Založba /*cf.