Stripburger ima 25 let!

Kategorija: Obvestila
Datum: 01.12 2017 - 29.12 2017 0.00

 

nov. 2017, 96 str., naslovnica: Caroline Sury, 3,5 € (v Sloveniji)

 

Ta dobre zgodaj pobira, pravi ljudska modrost. Očitno smo pri Stripburgerju totalno zanič, saj nam že okroglih 25 let uspeva tlačiti zemljo in nadlegovati spodobno bralsko občinstvo z žleht stripi z vseh vetrov.

Res je, revija je ugledala luč dneva pred točno četrt stoletja, kar pomeni zavidljivo število let nenehne stripovske produkcije, nebroj razstav, nešteto delavnic in drugih dogodkov, da stripovskih izdaj niti ne preštevamo. Stripburger tako ponosno in pokončno vstopa v svoje zrelo obdobje. Kot nalašč v tem letu izhaja tudi okrogla 70. številka revije, zato smo jo posvetili obeležitvi naše25. obletnice.

K sodelovanju smo tako povabili nekatere nekdanje urednike revije (in ni jih bilo malo) ter kopico čudakov, ki vztrajno rišejo stripe in ki jih s ponosom štejemo med naše dobre stare prijatelje: Marcela Ruijtersa, Matthiasa Lehmanna,Maxa Anderssona, Danijela Žežlja, Aleksandra Zografa in druge. Najštevilčnejša pa je tokrat domača striparska zasedba (od A do Š), na kar smo še posebej ponosni!

Zaslišali smo  Caroline Sury, eklektično risarsko šamanko iz Francije, ki se kot gostja Stripburgerja in Animateke te dni že mudi v Ljubljani. Drugi, domači intervju ni mogel biti s kom drugim kot z »visoko svečenico slovenskega stripa« in osebo, brez katere si Stripburgerja danes enostavno ne moremo zamisliti, našo prvo, glavno in poglavitno urednico Katerino Mirović.

Ne spreglejte pa tudi prav posebnega jubilejnega  darila: obojestranskega posterja v sredici revije!

Mi bomo ob koncu leta še posebej visoko dvigali kupice in se iz vsega srca veselili Stripburgerjeve 25. obletnice. Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

 

 

Prva in najboljša priložnost za to bo že ta petek, 1. decembra, ob 20. uri na odprtju razstave Caroline Sury: Voodoo Entartete Kunst v Galeriji Alkatraz na nam domači Metelkovi!

 

***

 

TAKISTO SVEŽE! 

Tanja Komadina, Matej Lavrenčič in miha ha: Ta ljudske v stripu

Trije odlični striparji in tri sveže stripovske knjižice, nastale po motivih slovenskih ljudskih pripovedi!

Gipi: Dežela potomcev

Ekspresivna pripoved o postapokaliptični prihodnosti v Deželi potomcev,  ki jo je mojstrsko upodobil priznani italijanski stripar Gipi!

 

DECEMBRA VABIMO!

Caroline Sury: Voodoo Entartete Kunst

likovni razstavi, delavnica izrezank, performansi 

odprtje: 1. 12., ob 20.00, galerija Alkatraz, AKC Metelkova mesto / do 29.12.

delavnica: 3. 12., 11.00¦14.00, Slovenski etnografski muzej odprtje: 4. 12., ob 22.00, Kinodvor

performansi: 3. 12. in 5.¦9. 12.,  ob 17. 00, Galerija Alkatraz

 

NAROČI STRIPBURGER!

Strip je zakon. Skrbimo, da tak tudi ostane, zato si naročite prihodnji letnik 2018 na burger@mail.ljudmila.org.

Vabimo tudi k nakupu naših izdaj v naši spletni striparni.

 

Izdaje revije Stripburger sofinancira Javna agencija za knjigo RS (JAK).