Novosti in knjiga tedna Celjske Mohorjeve

Kategorija: Obvestila
Datum: 15.01 2018 - 21.01 2018 0.00

NOVO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sever Sulpicij: MARTINOVO BERILO Življenje presvetega moža, ki naj bralce spodbuja k resnični modrosti, boju za nebesa in nebeškemu junaštvu!

Trilogija Sulpicija Severa, sodobnika svetega Martina, predstavlja svetnikovo življenje v vsej njegovi pristnosti in velja za prvi in najizvirnejši zapis Martinovega življenja. Martinovo berilo ali Martinellus vsebuje življenjepis svetega škofa Martina, kot ga je Sulpicij zapisal še v času svetnikovega življenja. K temu temeljnemu delu avtor dodaja še tri pisma (Epistulae) in tri dialoge (Dialogi), vse troje skupaj pa tvori nekakšen pester skupek, ki kljub slogovni raznolikosti in s pomočjo cele množice stranskih oseb vendarle zaokroži Martinovo zgodbo v celoto.

Prevod: Sibil Gruntar Vilfan (Dialogi) in dr. David Movrin (Vita Martini, Epistulae).

Spremni besedili: dr. Rajko Bratož in dr. Miran Špelič OFM.

Recenzenta: dr. Edvard Kovač OFM in dr. Anton Štrukelj.

248 str; trda vezava; 25,00 EUR (zbirka Cerkveni očetje). Informacije in naročila na povezavi.

 

 

 

Phil Bosmans: RAD TE IMAM Človek, kateremu izkažemo ljubezen, preneha biti navaden človek

Misli Phila Bosmansa niso samo njegove misli. So misli, ki skrite dremljejo v mnogih ljudeh, v globinah notranjosti preprostih ljudi. Vabi nas, da skupaj z njim razpihamo pepel, ki duši naše življenje.V knjigi Rad te imam avtor ne ponuja ustaljenih šablon, ampak svoje misli prepleta z mislimi preprostih ljudi. In prav nič pridigarsko nam polaga na srce, da sleherni človek, kateremu izkažemo ljubezen, preneha biti navaden človek. Z razmišljanji nas vabi, da bi vsak izmed nas v sočloveku znal odkriti privlačnost, ki veje iz njega, ter nam polaga na srce, da lahko tudi mi postanemo drugačni. Predvsem pa nam daje občutek, da ni potrebno, da smo nezmotljivi, brez napak in popolni, saj nas ima vendar rad.

Prevedla Milena Turnšek.

104 str.; 14,90 EUR.  Informacije in naročila na povezavi.

PRIPOROČAMO tudi NE POZABI NA VESELJE ter ROŽE SREČE MORAŠ SADITI SAM!

 

KNJIGA TEDNA od 15. do 21. januarja 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lane Smith: DEDKOV VRT Dedkov vrt očarljivih oblik in spominov

V svoji prelepi in zagonetni slikanici se priznani ilustrator Lane Smith posveča staranju, spominjanju, vezem družinskih zgodb in ljubezni. Dedek včasih ganljivo, drugič spet nagajivo odpira vrata svojega čudežnega vrta staršem, starim staršem - in predvsem otrokom. Nenavadna knjiga o čisto navadno nenavadnih ljudeh – prikupna pripoved o lepoti življenja.Fantičkov pradedek, ki ima čudovit, umetelno oblikovan vrt, ni bil od nekdaj vrtnar. Nekoč je bil deček na kmetiji. Bil je šolar in vojak. Bil je tudi mož, oče, dedek – in pradedek. Pravnuk v njegovem čarobnem vrtu obuja davno pozabljene dogodke. Ob sprehodu skozi očarljivi Dedkov vrt bodo lahko starši, stari starši in nemara celo prastari starši z otroki obujali spomine.

Večkrat nagrajena slikanica Dedkov vrt je leta 2012 prejela nagrado Caldecott Honor Book.

Znižana cena 12,90 EUR (redna cena 9,50 EUR). Informacije in naročila na povezavi!