Pri Beletrini so izšle Podobe iz sanj Ivana Cankarja

Kategorija: Obvestila
Datum: 23.01 2018 - 06.02 2018 0.00

Cankarjevo leto pri Beletrini pričenjamo, kakor klasiku slovenske literature najbolj pristaja. Izdali smo Cankarjeve Podobe iz sanj, avtorjevo poslednjo knjigo in knjigo, ki predstavljajo vrhunec Cankarjevega simbolizma. Enemu največjih med mojstri pisanja še pristaja, da ne izstopa le po besedi, ampak tudi po izgledu. (Ne, ne mislimo na brke).Podobam iz sanj smo zato nadeli na oko in dotik posebej lepe platnice, zgodbe v knjigi pa pospremili s številnimi ilustracijami Janeza Bernika.  

Takšne se prilegajo knjižni zbirki ljubiteljev in poznavalcev najžlahtnejše literature in knjižni polici estetskih občutljivcev. Enako se prilegajo dlanem, ki jo poklonijo ali prejmejo v dar.

 

Ivan Cankar (1876–1918) je klasik slovenske literature in eden najboljših avtorjev srednjeevropske moderne.  

V Cankarjevem letu bomo pri Beletrini izdali še zbirko esejev Misliti Ivana Cankarja dr. Janka Kosa in monografijo Ivan Cankar dr. Igorja Grdine.    

Drage novinarke in novinarji, vabljeni k pripravi recenzije knjige. Svoj izvod lahko prevzamete v knjigarni Beletrina (Novi trg 2, Ljubljana) po predhodnem naročilu na ada.cajnko@zalozba.org.

 

Vabljeni k branju!