Knjiga in film / o režiji romana Črna mati zemla z Rokom Bičkom

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 15.02 2018
Lokacija: Vodnikova domačija, Vodnikova domačija 65, Ljubljana

 

Knjiga in film: Rok Biček o režiji romana Črna mati zemla

Z režiserjem Rokom Bičkom se bomo pogovarjali o njegovem naslednjem celovečernem filmu, Črna mati zemla, nastajajočem po romanu hrvaškega pisatelja in jezikoslovca Kristiana Novaka, s katerim trenutno ustvarjata scenarij iz romana. Kako režiser izbere roman za svoj naslednji film? Kako na scenarij vpliva literarna predloga v drugem jeziku? Zakaj še nimamo filma o slovensko-hrvaški meji? Vabljeni na Knjigo in film!

Rok Biček je režiser in scenarist, diplomant filmske in televizijske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Oba njegova celovečerna filma, Razredni sovražnik in Družina, sta prejela nagrado vesna za najboljši celovečerni film, za film Družina je v sekciji Teden kritike na 70. mednarodnem filmskem festivalu v Locarnu prejel glavno nagrado.

Serija pogovorov o literaturi in njenih dvojnikih, v središče postavlja preplet filma in literature. S filmskimi in književnimi avtorji se pogovarjamo o filmih in njihovih dvojnikih, literarnih predlogah. Sopostavljamo režijski in pisateljski pogled in se učimo gledati med vrsticami ter brati med podobami.Dogodki so na sporedu enkrat mesečno, pripravlja in vodi Nadina Štefančič.