Borut Gombač: Popevke, Songi in Šansoni

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 07.02 2018
Lokacija: Univerzitetna knjižnica Maribor, Gospejna ulica 10, Maribor

 

Vabimo vas na predstavitev knjige založbe Kulturni center Maribor,

Borut Gombač: POPEVKE, SONGI IN ŠANSONI,

v sredo, 7. februarja 2018, ob 17.00, v Univerzitetni knjižnici Maribor, Gospejna ulica 10, 2000 Maribor (http://www.ukm.um.si/).

Pogovor z avtorjem bo vodil Robert Titan Felix.

 

LJUBEZEN, ČUTNOST IN ŽALOST – BORUT GOMBAČ Z NEKAJ VERZI V NAS PREBUDI VSA NAŠA ČUSTVA!

"Borut je mojster besede in vredno je prebrati vsako njegovo pesem. Liki so živo opisani in so mi takoj prirasli k srcu. Drugačnost, izgubljene ali neuslišane ljubezni, norost, zlorabe in neuklonljivost so stvari, ki lahko vsakega od nas priženejo na rob. Zaradi teh zgodb in Borutove besedne virtuoznosti nisem imel nobene težave pri uglasbitvi." — Marjan Bone (Kvinton)

 

Borut Gombač, rojen 12.6.1962 v Mariboru, je pesnik, dramatik in pisatelj, ki je po poklicu in izobrazbi knjižničar. Je član Društva slovenskih pisateljev. Od leta 1992 je zaposlen v Univerzitetni knjižnici Maribor. Leta 2006 je za pesniško zbirko Razblinjene dlani (Subkluturni azil) in zbirko pravljic Velike oči male budilke (Aristej) dobil Glazerjevo listino, nagrado za vrhunske dosežke na področju literature Mestne občine Maribor. Objavil je tri pesniške zbirke (Razblinjene dlani, Subkulturni azil, 2004; Sence in sinkope, Litera, 2007; Prehod, Pivec, 2013) in zbirko na različnih natečajih nagrajenih radijskih iger (Prasketanje, Subkulturni azil, 2011). Izdal je tudi pet knjig za mlade. Njegove pesmi in pravljice so uvrščene v več antologij. Gombačeve popevke, songe in šansone najdemo na treh samostojnih zgoščenkah (Razpljuskane šipe, Cantorana, posneto v studio Radia Maribor, 2003; Balade na bledečih tleh, Kvinton, Subkulturni azil, 2011; Melodije zamolčanih besed, Marko Grobler, Pivec, 2017) in na več albumih ter kompilacijah najrazličnejših glasbenih izvajalcev.Je avtor dveh gledaliških iger (Nova notranjost - v okviru triptiha Zanke male fantastike, SNG Nova Gorica, 2006; Kurentova svatba – soavtor z Zdenkom Kodričem, EPK – Ptuj, 2012), treh lutkovnih iger (Kdo je navil rumeno budilko, Klemenčičevi dnevi, 1997; Rojstni dan, Lutkovno gledališče Maribor, 2004; Psiček iz megle, Lutkovno gledališče Maribor, 2014) in devetih radijskih iger (izvedenih na Radiju Slovenija, Radiju Maribor in Maršu). Ob tem se ukvarja tudi s pisanjem knjižnih recenzij in esejistike, pa tudi z organizacijo kulturnih dogodkov v mestu.

 

Vljudno vabljeni.

Recenzijski izvodi bodo na voljo na predstavitvi.

 

NAROČILO KNJIGE: https://goo.gl/forms/Gy9GjDilLHRNtpXW2