Ožuljeni jezik z gostjo Glorjano Veber

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 15.02 2018
Lokacija: Klub Wetrinsky, Vetrinjska ulica 30, Maribor

Foto: Peter Giodani 

Spoštovani, spoštovane, 

 

po januarskem izpustu rednih slam večerov se Ožuljeni jezik vrača v kulturni februar. Ožuljeni jezik bo spet del pomembnega kulturnega utripa v mestu Maribor. Ne gre le za tekmovanje v slam poeziji, temveč reden stik z urbano poezijo vseh generacij. Tokrat bo Ožuljeni jezik v četrtek, 15. februarja 2018, ob 19.00 v Klubu Wetrinsky. 

Večer slamovske poezije bo povezovala članica Bande ferdamane Mojca Pibernik, literarno gostjo vsestransko literatinjo Glorjano Veber bo skozi literarno in znanstveno udejstvovanje vodila Helena Zemljič. Nastopajoči in nastopajoče se lahko prijavite ali na ozuljenijezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na FB-strani Slam zverine ali na vhodu pred začetkom dogodka. 

Vabljeni na podaljšek kulturnega dogajanja v tem mesecu. Za vstop je treba odšteti tri evre in zaviti v klub Wetrinsky. V primeru vašega nastopa, bo vstop prost. S seboj imejte tri pesmi, za vsak krog posebej. Najbolje jih je znati na pamet. V nasprotnem primeru boste nase nadeli knjižni klobuk, umetnino študentke Nikoline Coralić s Fakultete za strojništvo UM, Oddelka za oblikovanje. 

Glorjana Veber (1981) je doktorica literarnih ved, politologinja, sociologinja, pesnica. Leta 2013 je izšla pesniška zbirka Prosti pad (Center za slovensko književnost) in leta 2015 Qualcuno prima/Nekdo prej, lansko leto je postala vitezinja poezija na Pesniškem turnirju v Mariboru. Je vsestransko aktivna tudi na mednarodni literarni sceni in pobudnica in ustanoviteljica IRIU inštituta, pomembnega središča za poezijo v slovenskem prostoru.

Klub Wetrinsky in Slam zverine vas pričakujejo.

Vljudno vabljeni! 

Dogodek organizirajo MKC Maribor – MKC Črka in Slam zverine, v sodelovanju z Bando ferdamano, Narodnim domom Maribor – Vetrinjskim dvorom in klubom Wetrinsky ter s finančno podporo Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – Urada RS za mladino.