Druženja z Noahom: o Odprti kuhinji, kavi, hrani, knjigah

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 07.03 2018
Lokacija: Vodnikova domačija, Vodnikova domačija 65, Ljubljana

 

Sreda, 7. marec 2018, ob 19. uri, vodnikova domačija

 

Druženja z Noahom: o Odprti kuhinji, kavi, hrani, knjigah

Hrana je privlačna tema ne glede na to ali jo le jemo ali o njej pišemo. Toda, kaj je tisto, zaradi česar so nekatere kuharske knjige in nekateri kuharski programi uspešni, medtem ko se drugi ne primejo? Da bi odgovorili na ta vprašanja, razpravljali o hrani in literaturi, o literaturi o hrani, da bi dognali, kaj naredi prehranski start-up uspešen, se bomo tokrat pogovarjali z Liorjem Kochavyjem, Izraelcem, ki je v Ljubljani zasnoval neverjetno uspešno Odprto kuhinjo, z Alexandrom Ninom Ruízom, Kolumbijcem, ki vodi pražarno in kavarno Črno zrno, ter z Luko in Valentino Novak, slovenskima kuharskima zvezdama in avtorjema številnih kuharskih knjig.

Pogovore z vrsto zanimivih, v Sloveniji živečih tujcev in domačinov enkrat mesečno pripravlja in vodi ameriški pisatelj in umetnostni zgodovinar dr. Noah Charney. Vsak mesec se druži z novimi temmai in gosti in z njimi razpravlja o izseljenskem življenju in izkušnji življenja v Sloveniji.

Pogovori potekajo v angleščini.

Serijo je podprlo Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani.

//

EXPAT CHATS WITH NOAH / On Food Writing, Odprta Kuhinja and Coffee

Food is a sexy topic, to eat and to write about. But what makes some food startups, and some cookbooks, and some cooking programs a success, whereas others never really get going? To answer this question, to discuss food and literature, literature about food, and a guide to food startup success, we’ll speak to Lior Kochavy, the Israeli expat mastermind behind the hugely successful Odprta Kuhinja in Ljubljana, as well as Alexander Nino Ruiz, a Columbian expat who runs Crno Zrno coffee roaster and café, and Luka and Valentina Novak, Slovenian food celebrities, authors of numerous cookbooks and hosts of several popular cooking TV shows.

American expat Dr Noah Charney interviews a variety of fascinating foreigners and locals, in English, about the experience of living in Slovenia and the expat life. Each month features new guests and new themes, from food writing to translation, from psychology to journalism.Talk will be held in English.

Supported by American Embassy in Ljubljana.