Novosti in knjigi tedna Celjske Mohorjeve družbe

Kategorija: Obvestila
Datum: 05.03 2018 - 11.03 2018 0.00

NOVOSTI

 

Pimm van Hest: NA BEGU Iz vojne v mir

Predstavljaj si …, da je vojna. Pravzaprav je to skoraj nepredstavljivo! Posebej za otroke, ki tega niso nikdar doživeli. S poetičnim besedilom in povednimi ilustracijami slikanica Na beguotroke in njihove starše iz strašljivih razmer vojne popelje v prihodnost, polno upanja. Knjižica, namenjena otrokom od 5. leta naprej, vabi k pogovoru in premisleku.Begunska problematika postaja del vsakdanjika, zato si vprašanja o njej zastavljajo tudi otroci. Slikanica predstavi povsem človeško plat begunstva. Malo deklico spremlja na njeni poti iz znanega in ljubega ji domačega okolja, kjer zaradi vojne ni več mogoče živeti. Na poti – kam? Predvsem stran od vojne. V mirno deželo razumevanja, spoštovanja in sprejemanja. Nikoli več na begu … si lahko predstavljaš?

32 str.; trda vezava; 12,90 EUR.

Prevedla Tadeja Petrovčič Jerina.

Informacije in naročila na povezavi. 

 

 

Claudia Croos-Müller: Z LJUBEZNIJO …Mali učbenik preživetja – Takojšnja pomoč ob žalosti, žalitvah in raznih neprijaznostih

Te nihče ne mara, so vsi neprijazni do tebe, ti je težko pri srcu? Avtorica predstavlja 12 novih preprostih telesnih vaj po metodi »Body2Brain®ccm«, ki ti bodo pomagale k prijaznosti in srčnosti – do sebe in do drugih. Vedno se namreč lahko odločiš za ljubezen! V knjižici Glavo gor! – prvi iz niza malih učbenikov preživetja, smo vaje zoper stres in slabo voljo delali v družbi dobrodušnega ovna Oskarja. Sledil je priročnik Le pogum!, kjer se je Oskarju pri vajah za pomoč zoper strah, paniko in razbijanje srca pridružila ovca Ema. V tretjem malem učbeniku preživetja Vso srečo! se je črnogledosti, ne­gotovosti, smoli in raznim spodrsljajem postavila v bran tri­članska postava: Emi in Oskarju je priskočil na pomoč Vili, črna ovca. Tokratno ekipo štirih ovčk, ki slovijo po dobri volji, dopolnjuje Manca.

Priročna knjižica malega formata je primerna za vse starosti, uporabna tako za posameznike kot za skupine – od šol do domov za ostarele. Ljubeč odnos do življenja je namreč povsod dobrodošel!

42 str.; trda vezava; 15,00 EUR.

Prevedla Alenka Novak.

Informacije in naročila na povezavi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KNJIGI TEDNA

 

 

Žarko Petan: KDOR IŠČE, GA NAJDEJO

Pisatelj, dramatik in režiser Žarko Petan, ki je diplomiral na Ekonomski fakulteti in Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, se tudi v svoji knjigi Kdor išče, ga najdejo kljub svoji izredni umetniški vsestranskosti ne izneverja temeljni naravnanosti, ki preveva večji del njegove ustvarjalnosti, humorju in satiri, zvrstema, po katerih tako radi posegamo, ki pa ju nikakor ni lahko dobro obvladati. Čeprav marsikdaj jedek in neprizanesljiv, ga ne mineta optimizem in želja po boljših časih, ki sta v bistvu tudi narekovala nastajanje teh šaljivo priostrenih misli.

Znižana cena 9,50 EUR (redna cena 15,86 EUR).

Informacije in naročila na povezavi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žarko Petan: RESNICA O »RESNICI«

Žarko Petan, pisatelj, dramatik in režiser, vodilni slovenski aforist, Ljubljančan, Slovenec in Evropejec tako po rojstvu kot po duhu, v vseh številnih književnih delih drži ogledalo svojemu vsestranskemu življenju, ki sega od mladinskega aktivista do diplomanta Ekonomske fakultete in AGRFT, od vojaškega zapornika v samici do uveljavljenega humorista in satirika, od poklicnega gledališkega režiserja do prvega moža Radiotelevizije Slovenije.

Njegova dela, za katera je prejel nad 50 domačih in zlasti mednarodnih nagrad in priznanj, dosegajo vrtoglave številke: 77 slovenskih izvirnih knjig, 87 prevodov knjig v tuje jezike, 69 objav v slovenskih in 83 v tujih antologijah, 21 gledaliških, 79 radijskih in 4 TV igre ter ena TV nadaljevanka (v štirih delih), dva scenarija za celovečerne filme ter 10 scenarijev za dokumentarne in risane filme, 31 režij radijskih iger, 123 režij gledaliških iger, od tega 30 v tujini … in seveda: 8000 aforizmov! Ob tej njegovi knjigi pa bi lahko zapisali le, da resnica pač pride slej ko prej na dan, pa če jo tisti, ki bi jo radi prikrili, pokopljejo še tako globoko in zgradijo do nje še tako številne pregrade!

Znižana cena 9,50 EUR (redna cena 25,00 EUR).

Informacije in naročila na povezavi.