Knjižne novosti Mohorjeve Celovec

Kategorija: Obvestila
Datum: 19.03 2018 - 29.03 2018 0.00

Mojca Gubanc: Zmagovita smučina

Knjiga Zmagovita smučina opisuje zgodbo o vrhunski slovenski alpski smučarki, ki pade v identitetno krizo, v kateri si postavlja vprašanje, kaj je njen življenjski smisel in cilj. Zaradi tega čez noč prekine športno kariero. Na primeru glavnega lika avtorica razmišlja o vrhunskem športu ter človeku, ki vanj prodre, in dilemah, ki jim je lahko podvržen. Avtorica spregovori o novem pojavu v vrhunskem športu - o športni filozofiji (namesto psihoterapije in mentalnih trenerjev).Pripoved je fikcija, liki in dogodki so izmišljeni, čas in kraj nista pomembna.Pri zbiranju informacij so avtorici pomagali svetovno znani slovenski smučarji kot Alenka Dovžan, Maruša Ferk in Miha Kürner ter osebe iz filozofske stroke, ki se ukvarjajo s športno filozofijo.

120 strani, brošura z zavihki, 13 x 20,5 cm, € 17,00, ISBN 978-3-7086-0988-1

O knjigi

 

Maks Ipavec: Z radostjo služimo Bogu in z veseljem ljudem

“Duhovne vaje so zaželena in dobrodošla priložnost za zavesten umik iz vsakdanjega dela, dolžnosti in pričakovanj ljudi v tisto tišino in samoto, v kateri more Bog ponižnemu poslušalcu odpirati srce za slutenje, čudenje in hvaležnost ,za okus križane in zmagovalne ljubezni’ (sv. Janez od Križa).Župnik Maks Ipavec, voditelj in spremljevalec duhovnih vaj za duhovnike v Tinjah septembra 2017, nam je pogrnil bogato mizo meditacij o očetih in pričevalcih vere že v prvi zavezi, nato pa predstavil sv. Pavla in sedanjega papeža Frančiška, župnika človeštva. Ti govori, objavljeni zdaj v tej knjigi, so izpovedi duhovnika, ki črpa iz neusahljivih studencev svetopisemskih osebnosti in iz pričevanj današnjih duhovnih sopotnikov, že svetnikov ali sredi očarljivega svetniškega sija."(Iz spremne besede Jožeta Kopeiniga)

118 strani, mehka vezava, 13,5 x 19 cm, € 12,00, ISBN 978-3-7086-0998-0

O knjigi

 

Bojan Wakounig: Adolf Krivograd. Zgodba mojega življenja

“Moja uradna izobrazba so bili štirje razredi in to, da sem se potem izučil za čevljarja. Potem pa sem imel srečo, da sem imel tako ženo, ki je bila knjigovodkinja in je tako ona lahko odprla trgovino.”Adolf, bolje poznan kot Dolfej Krivograd, je leta 1969 z ženo Katarino v Šmihelu pri Pliberku ustanovil uspešno trgovsko podjetje. Že res, da je opravil le štiri razrede osnovne šole, toda v življenju se je izkazal s spretnostjo, trgovsko žilico, kdaj pa kdaj z zvitostjo, predvsem pa z odprtimi očmi in vedoželjnostjo. V svojih spominih Dolfej Krivograd pripoveduje o otroštvu na osamljeni gorski kmetiji nad Ravnami na Koroškem sredi vojne, pobegu iz zatohlosti povojne Jugoslavije v Avstrijo, o pestrih, pogosto zabavnih dogodkih iz trgovske kariere, o koristnih nasvetih za trgovca pa tudi o svojem osebnem življenju.

96 strani, trda vezava, 13,5 x 21 cm, € 20,00, ISBN 978-3-7086-0970-6

O knjigi