Novosti in knjgia tedna Celjske Mohorjeve družbe

Kategorija: Obvestila
Datum: 19.03 2018 - 25.03 2018 0.00

NOVO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ellen Delange: VEDNO TE BOM VESELA

Kužki – pa tudi ljudje – ne izpolnjujemo vedno vseh pričakovanj, včasih celo kaj naredimo narobe. In vendar vsak hrepeni po tem, da bi bil sprejet tak, kakršen je. Izvrstne ilustracije nas brez uvodnega oklevanja popeljejo v zgodbico, ki jo bomo z veseljem prebirali najmlajšim, se ob njej pogovarjali, zamislili in … olajšano nasmehnili!Včasih se je laže in prijetneje učiti na nekoliko bolj oddaljenih primerih. Zgodbica, ki nam jo pripovedujeta deklica in njen kužek, je zlahka prenosljiva na medosebne odnose, zlasti na odnose v družini. V ljubečem, varnem okolju si lahko privoščimo kak spodrsljaj in napako … Celo če kdaj vse obrnemo na glavo, to ne more omajati naše medsebojne povezanosti.Avtorici v preprostih besedah in ilustracijah spregovorita o občutku sprejetosti, ki je tako zelo potreben za skladne medsebojne odnose. Prikupno, prijazno, poučno!

28 str.; trda vezava, 19,50 EUR. Ilustracije Jenny Meilihove, prevod Tadeja Petrovčič Jerina.

Informacije in naročila na povezavi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jade Malaussene: SODELUJEM PRI SVETI MAŠI Delovni zvezek

Delovni zvezek vabi otroka k dejavnemu sodelovanju pri sveti maši. Besedila z vrzelmi bo dopolnjeval z nalepkami, sličice bo bodisi ustvaril s povezovanjem od pike do pike bodisi jih narisal, pobarval, iskal razlike med njimi … Ob vsem tem bo maše kar prehitro konec!Včasih starši oklevajo, ali naj k maši vzamejo tudi najmlajše družinske člane. Otroci namreč pogosto ne razumejo, kaj se med mašo dogaja. In ker dogajanju ne sledijo, se med mašo – dolgočasijo. Kaj je maša, katera besedila prebirajo bralci in duhovnik, česa se med evharistično daritvijo spominjamo in k čemu smo poklicani po sklepnem blagoslovu … vse to otroci v drobni knjižici izvejo na privlačen način. Morda se bo reševanje nalog razvilo v zanimiv pogovor s starši, starimi starši ali vzgojitelji.

16 str.; 5,90 EUR. Ilustracije Marie Paruit, prevod Tadeja Petrovčič Jerina.

Informacije in naročila na povezavi.

 

PRIPOROČAMO tudi Noélie Viallet: MOJA PRIPRAVA NA VELIKO NOČ Delovni zvezek.

 

 

KNJIGA TEDNA od 19. do 25. marca 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sestra Emmanuelle: 100 LET IMAM IN RADA BI VAM POVEDALA ...

Belgijsko-francoska redovnica sestra Emmanuelle (1908–2008) je v svetu poznana zaradi delovanja med kairskimi smetiščarji, med katerimi je preživela zadnjih dvajset let svojega aktivnega življenja. Knjiga, v kateri pripoveduje o tem, kako je živela vero, o težavah, s katerimi se je srečevala, in o upanju, ki jo je gnalo naprej, bo nedvomno zanimiva tudi za slovenske bralce. V dolgem pogovoru z Annabelle Cayrol in Jacquesom Duquesnom je sestra Emmanuelle brez kakršnih koli tabujev, v pričakovanju redkega jubileja nemara svobodneje kot kdaj prej spregovorila o najbolj osebnih in presunljivih temah. Vse do zadnjega je ohranila energijo in veselje do življenja. Nekatere stvari je tukaj povedala prvič. Njene besede so neposredne in iskrive, včasih osupljive in pretresljive.

Znižana cena 10,50 EUR (redna cena 19,00 EUR). Informacije in naročila na povezavi.

 

 

PRIPOROČAMO


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oče Romuald: ŠKOFJELOŠKI PASIJONŠKOFJELOŠKI PASIJON ni le najstarejše ohranjeno slovensko dramsko besedilo, temveč je tudi eden od največjih dosežkov slovenskega slovstva v dobi baroka. Knjiga prinaša faksimile, diplomatični in kritični prepis s prevodom slovenskih besedil Pasijona in številnih prvič objavljenih listin, povezanih s Pasijonom, ter obsežne študije z bibliografijo. Povzetki v slovenskem, angleškem, nemškem in italijanskem jeziku.

Znižana cena 22,50 EUR (redna cena 45 EUR). Informacije in naročila na povezavi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tone Potočnik, Andrej Misson: GLASBA, ŠKOFJELOŠKI PASIJON (glasbeni CD)

Eden izmed presežnikov sodobne uprizoritve znamenitega Škofjeloškega pasijona je tudi glasba. V originalu je zapisanih le nekaj sledi, vendar zadosti, da so zanetile ogenj v srcih dveh glasbenih mojstrov. Škofjeloški pasijon 2009 je nadgradnja tiste glasbene usmeritve, ki so jo pred leti začrtali režiser Marjan Kokalj in skladatelja prof. Tone Potočnik in dr. Andrej Misson. V letu 2009 sta skladatelja dodala še nekaj glasbenih poslastic: Pasijonski preludij, Avizzo, Tolminski rožar in z burdonom obogateno petje kralja Davida. Dodano je tudi šest novih inštrumentov – bobnov, ki jih je izdelal domači strokovnjak. Posebno pa so vznemirljivi menueti, napisani za baročno lutnjo, ki so do tega trenutka ostajali skrivnost, zapisana na malem lističu, ki je priložen rokopisu.

Znižana cena 6 EUR (redna cena 12 EUR). Informacije in naročila na povezavi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MATI JE ENA SAMA Slovenske materinske pesmi

V knjižici Mati je ena sama so zbrane pesmi od ljudskega slovstva do leta 2014. Zbrana besedila posegajo tudi v zamejski in izseljenski prostor. S tem smo želeli pokazati, da smo vsi Slovenci sestre in bratje po besedi, ne glede na to, kje živimo. Nekateri avtorji so zastopani z več pesmimi, drugi samo z eno. Nekateri od teh pesnikov so pogosto pisali o motivu matere, drugi zelo redko. Pesmi so povečini lirske, saj izražajo najgloblja čustva lirskega subjekta. Tako kot se spreminja življenje, se spreminja tudi tematika pesmi. Razporejene so v tri sklope:Mati in otrok, Otrok in mati, Mati kot Božja mati oz. Domovina.Naj bo Mati je ena sama darilo moji mami in vsem našim ljubim mamam.

Znižana cena 12,00 EUR (redna 15,00 EUR). Informacije in naročila na povezavi.

 

PRIPOROČAMO tudi Neža MaurerOD MENE K TEBI - znižana cena 9,50 EUR (redna cena 13,00 EUR)