Zrnate stročnice

pridelava in uporaba

Izposodi si

Opis

doc. dr. Darja Kocjan Ačko in Anamarija Ačko Zrnate stročnice – pridelava in uporaba Osrednji del knjige je opis devetih zrnatih stročnic. Prva sta na vrsti grah in bob, naslednji je volčji bob, ki so ga že v preteklosti cenili zaradi njegovega pozitivnega vpliva na rodovitnost tal. Sledi soja – za Kitajce meso brez kosti, nato fižol - steber prehrane naših prednikov in tudi danes ga pridelamo največ. Opisane so še različne vrste vinje, leča, čičerka in arašid. Bogastvo knjige so tudi enostavni, domiselni recepti s stročnicami za malice, prigrizke in kosila. Vse stročnice lahko uporabimo za izboljšanje rodovitnosti tal. Njiva ali vrt polna stročnic sta majhna tovarna dušika. Namen knjige je torej prenos znanja o zrnatih stročnicah, ki ga lahko uporabimo pri delu na zemlji in pri pripravi okusnih jedi, med vse ljubitelje zdravega načina življenja. 200 strani, broširano, 17 x 23,5 cm, cena: 17 EUR

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena