Komu je namenjen

Portal Bližjiknjigi.si vsem ustvarjalcem s področja knjige nudi informacijsko in promocijsko podporo, javnost pa celovito in raznoliko informira o aktualni knjižni produkciji, vseh ključnih akterjih knjižne verige v Sloveniji ter o dogajanju na knjižnem in revijalnem področju.

Želimo si, da bi portal postal osrednje slovensko spletno stičišče, kjer se bodo srečevali in povezovali vsi, ki se poklicno ali ljubiteljsko ukvarjajo s knjigami. Portal Bližjiknjigi.si je zasnovan tako, da poudarja enakovreden pomen vseh s knjigo povezanih dejavnosti in da vse udeležence knjižne verige podpira pri prizadevanjih za skupen cilj: čim bolj kvalitetno, prepoznavno, cenjeno, dostopno, hkrati pa tudi donosno knjigo na Slovenskem.

 

Bližjiknjigi.si ste:

Literarni (po)ustvarjalci in založniki

Nudimo vam brezplačno informacijsko in promocijsko podporo, da ustvarite spletno mesto, ki vam bo omogočalo večjo prepoznavnost na  slovenskem in  tujem trgu.

Knjgarnarji in knjižničarji

Poleg osnovnih predstavitev in koristnih informacij za uporabnike lahko knjigarnarji in knjižničarji na portalu objavljate vabila na najrazličneje s knjigo povezane prireditve in dogodke, ki jih prirejate za svoje obiskovalce. Hkrati lahko knjigarnarji svoje kupce obveščate tudi o morebitnih (prodajnih) knjižnih akcijah. 

Ljubitelji branja

Na portalu najdete vse o sodobni slovenski knjižni produkciji. Poleg predstavitev knjig in njihovih ustvarjalcev so vam na voljo tudi druge bogate in raznolike vsebine: odzivi na knjige, intervjuji s knjižnimi avtorji in obvestila o dogajanjih, povezanih s knjigo, po vsej Sloveniji. Pregledate lahko tudi izbore nagrajenih, priporočanih, najbolj izposojanih in najbolj prodajanih knjig, si izmenjujete mnenja o prebranem ter z enega spletnega mesta dostopate do izposoje ali nakupa knjige, ki si jo želite.

Mediji, raziskovalci, študenti in dijaki

Portal je bogat arhiv podatkov, metapodatkov in vsebin, povezanih s knjigo, zato vam, povezan z revijalnim portalom Revije.si, omogoča celovit vpogled v stanje slovenskega založništva.

Tuja strokovna javnost

Angleška različica portala je namenjena vsem, ki vas zanima slovenska knjižna produkcija. Na njej najdete predstavitve slovenskih literarnih (po)ustvarjalcev, njihovih del in  založnikov  v angleškem jeziku,  da se lahko na njihovi podlagi odločite o prevodu in odkupu pravic del slovenskih avtorjev.

 

PORTAL JE TRENUTNO V TESTNI FAZI DELOVANJA.
ZA VSE MOREBITNE NAPAKE IN NEVŠEČNOSTI, KI JIH SPROTI ODPRAVLJAMO, SE VAM OPRAVIČUJEMO!