Soči

Izposodi si
Knjiga je izšla z denarno pomočjo Javne agencije za knjigo Republike Slovenije.

Opis

Najbolj znana pesem enega velikih slovenskih pesnikov Simona Gregorčiča je skorajda ponarodela. Ob 110 letnici njegove smrti je napočil čas, da jo ponovno izpostavimo in ji podelimo eminentno in samostojno mesto v lastni knjigi. Ne kakršnikoli, pač pa v bogato ilustrirani, umetniški in naslovniško odprti.

Knjiga je dvojezična, dodan je prevod v angleški jezik. Tako jo bodo lahko v roke jemali tudi tujci in potomci slovenskih izseljencev.

Posebnost knjige sta spremni besedi ilustratorja Damijana Stepančiča ter Gregorčičevega poznavalca Iztoka Ilicha. Prvi je povzel svoj ustvarjalni proces pri nastajanju ilustracij in razložil, kaj je pripeljalo v knjigo posamezne motive, saj je dodobra preučil okoliščine, opravil celo terenske raziskave in se potopil v globočine besedila in se likovne podobe lotil z veliko odgovornostjo, ki jo takšna pesniška mojstrovina terja. Iztok Ilich pa se je ustavil ob (zgodovinskih) okoliščinah njenega nastanka, njenem pomenu za slovenski narod in pojasnil tudi misterij nekaj „izginulih“ verzov. 

Založba Miš

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena