Velika kuharska knjiga Hotela Sacher
kulinarični užitki starega in novega Dunaja
- Avtorji Orešič Herta (prevajalec), Rathmayer Michael (fotograf), Schwaner Birgit (urednik), Winkler Alexandra (urednik), Pichlmaier Werner (urednik)
- Leto izdaje 2014
- COBISS.SI-ID 79065601
- Isbn 978-961-6897-76-1
- Jezik slovenski
- Št. Strani 399
- Format 25 cm
- Izdaja tiskana
- Založba ZALOŽBA PIVEC d.o.o.
- Kategorije GospodinjstvoKulinarika
- Cena 39,90 €
Opis
Le kje ne poznajo originalne Sacherjeve torte? Enako kot dunajski valček je znana po vsem svetu od Amsterdama do Tokia, saj velja za sladko ambasadorko dunajske radoživosti. A dunajska kulinarična tradicija sega še dlje od čokoladne naslade, presega tudi klasično kuhano govedino, ocvrtega piščanca ali dunajski zrezek. Sacherjev meni zajema jedi, ki jih tako radi pripravimo ob nedeljah, pa tudi ob ponedeljkih, torkih, sredah, četrtkih, petkih in sobotah. Nadgradnja Sacherjevih slastnih obrokov je čutna in žlahtna ter inovativna in ustvarjalna obenem. Izhaja iz tradicije, a jo v slogu zdrave in lahke prehrane prilagaja že preizkušenim smernicam sedanjega časa. Sacherjevi mojstri nam ponujajo izvrstne recepte za vse obroke v dnevu in noči, za vse vrste jedcev: za takšne, ki imajo raje sladkarije ali za vegetarijance, za mesne navdušence ali tiste, ki bi raje zgolj prigrizek. Ob prebranem pa našo domišljijo spodbujajo mamljive fotografije in kratke anekdote o hotelskih doživetjih.