Ječmen

Izposodi si

Opis

Avtorji: dr. Ivan Kreftdr, dr.Blanka Vombergar, Marija Horvat, Stanko Vorih Ječmen / Barley V Založbi Kmečki glas smo, po dveh uspešnih slovensko – angleških knjigah knjigah: Ajda, Proso, pripravili novo knjigo o še enem žitu: ječmenu. Tudi ta je vzporedno slovensko – angleška. Semena ječmena so bogata z vlakninami, prehransko posebej pomembnimi betaglukani, beljakovinami in minerali (železo, cink, fosfor, magnezij). Betaglukani nase vežejo veliko vode in drugih snovi, ki jih izločajo iz telesa, s tem pa je povezano tudi nižanje koncentracije slabega holesterola v krvnem serumu. Poleg uvodnega znanja o ječmenu kot žitu, je knjiga predvsem kulinarična. V knjigi več kot 40 receptov za okusne jedi, zato bo gotovo prispevala k večji uporabi ječmena in k razvoju novih, zdravih lokalnih jedi. 21 x 21 cm, trda vezava, 120 strani, cena: 16 EUR

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena