Rože sreče moraš saditi sam

Izposodi si

Opis

Bosmansova knjiga Rože sreče moraš saditi sam je nastala iz avtorjeve življenjske modrosti, njen sad pa je življenjski pogum. Zbrane so misli, ki jih je avtor skoval iz življenjskih izkušenj današnjega časa. Pojasnjuje jih s kratkimi besedili, ki vzpodbujajo k razmišljanju in prinašajo vedrino.

Bosmansove besede v knjigi so izraz razumevajoče, odpuščajoče ljubezni do človeka, ki izvira iz globoke, popolnoma nevsiljive vernosti. V knjigi nikoli ne zazveni kak napačen ton. Kdor jo vzame v roke, se čuti razumljenega, potolaženega in opogumljenega.

Belgijskega duhovnika Phila Bosmansa je slovenskim bralcem prva približala revija Prijatelj, verski list bolnikov, invalidov in njihovih prijateljev (danes ga izdaja Dom sv. Jožef v Celju), s prispevkom Sklenil sem prijateljstvo z naravo v prvi številki dvomesečnika leta 1989. Sledile so številne objave, pod prevod katerih se je podpisovala Darinka Slanovec vse do leta 1995, ko je pri Celjski Mohorjevi družbi izšla prva Bosmansova knjiga Ne pozabi na veselje. Sledile so še knjige Rože sreče moraš saditi sam (1995), Sreča se skriva v tebi (1996), Rad te imam(1997) in Reci življenju da (1999), ki so bile večkrat ponatisnjene. Po dveh desetletjih od prvih izdaj se je Celjska Mohorjeva družba odločila, da med svoje bralce ponovno pošlje Bosmansove »vitamine za srce« in ponatisne štiri od teh petih knjig. 

Knjiga, ki bo nagovorila vsakogar, ki jo bo vzel v roke.

Celjska Mohorjeva družba

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena