Kuhajmo s sivko

sivkastične jedi, ki nimajo okusa po milu

Izposodi si

Opis

V zadnjem desetletju je sivka vse bolj popularna v kulinariki tudi v našem prostoru. Čeprav, roko na srce, v svetu to sploh ni novost. Tako so jo uporabljali že stari Grki in Rimljani, ki so cenili njen specifičen, a prijeten okus, tako v mesnih omakah, kakor tudi v sladicah. Da pa se vrnemo k našim kulinaričnim poskusom s sivko. Sprva se lotite preverjenih receptov s sivko. Sivka se preizkušeno dobro veže z mascarpone sirom, olivami, medom, pistacijami, ovčetino, smetano, jabolki, ingverjem, slivami, breskvami, malinami, krompirjem, rabarbaro, orehi. S sivko lahko torej pripravimo celoten obrok od predjedi do sladice. Sivko pa lahko uporabljamo tudi pri mešanju brezalkoholnih in alkoholnih napitkov. Če sivkine cvetove namočimo v žganje, se eterično olje poveže z alkoholom. To žganje lahko uporabimo za mešanje okusnih, zanimivih poletnih koktajlov, s katerimi bomo naredili velik vtis na goste. V tej knjigi vam predstavljamo nekaj receptov, ki smo jih preizkusili tudi sami. Nekaj smo jih našli na spletu, nekaj pa smo si jih izmislili. Če vas bo sivkina aroma in okus prepričala, prepustite pot svoji domišljiji in prepričani smo, da vam bodo uspele čudovite jedi, ki bodo vas in vaše goste popeljale v sanjavi svet poletja, če tudi jih boste postregli ob božiču.

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena