Vse se uglasi in izpolni

logoterapija v poznejšem življenjskem obdobju

Izposodi si

Opis

V čem je skrivnost smiselnega življenja in kako jo lahko odkrijemo? Dr. Elisabeth Lukas, najbolj znana učenka utemeljitelja logoterapije dr. Viktorja E. Frankla, uveljavljena avtorica in psihoterapevtka, nam nazorno in prepričljivo razkriva različne možnosti, kako lahko v svojem – tudi že preteklem – življenju odkrijemo smisel. Vabi nas k ustvarjalnemu odnosu do lastne zgodovine in ob slikovitih primerih in prispodobah pokaže, kakopomembno je, da se znamo spravljeno ozreti nazaj ter se veseliti osebne življenjske bére.

S knjigo Vse se uglasi in izpolni Lukasova prispeva svoj vidik k reševanju ene najtežjih nalog človeštva danes in jutri: kako poskrbeti za kakovostno staranje in sožitje generacij. V današnji porabniški kulturi sta starost in staranje tabu, ki ga družba in ljudje, kolikor le morejo, pometajo pod preprogo. Če pa beseda že nanese na starost, jo imajo ljudje za nekaj odbijajočega in sramotnega. Lukasova nas vabi, da bi tudi v tem življenjskem obdobju prepoznavali posebne življenjske možnosti in naloge, ki jih prinaša, ter ga v polnosti in smiselno preživeli.

Med drugim spregovori o »ustvarjalnem pristopu do življenjske zgodovine«. Sleherni človek namreč v življenju doživi kaj hudega: nesreče zaradi višje sile, usodne lastne zmote, ki se jih sproti ni zavedal, krivde zaradi svojih napak in krivičnosti drugih ljudi. Pri ustvarjalnem obračunu ob svoji življenjski zgodbi lahko doživljajsko zapolni te vrzeli, da ga v starosti ne razjedajo. Tako najde njihov smisel v kontekstu celote svojega življenja.

Mohorjeva družba

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena