Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil

Izposodi si

Opis

V domu za ostarele je vse pripravljeno za praznovanje Allanovega 100. rojstnega dneva, zbrani so že gostje, mediji in župan s slavnostnim govorom. Allan pa v zadnjem trenutku pobegne skozi okno, z nekaj fičniki v žepu si kupi avtobusno vozovnico, do koder pač gre, vmes pa ukrade še kovček sumljivemu mladeniču, ki ga poprosi, naj malo popazi nanj. Izkaže pa se, da je v kovčku ogromno denarja ...

Tako se začne izjemno potovanje stoletnika in nepozabne avanture, polne napetosti in nevarnosti. A ta pot se ne dogaja le v sedanjosti, ampak tudi Allanovi preteklosti, saj se je v svojem dolgem življenju znašel na prizorišču pomembnih zgodovinskih dogodkov 20. stoletja. Izjemno zabavna pripoved nas popelje na Allanov road trip življenja.

Knjižni prvenec Stoletnik Jonasa Jonassona, ki si je prej služil kruh kot novinar, je takoj po izidu zbudil nepričakovano zanimanje največjih svetovnih založb, kritikov, predvsem pa zadovoljnih bralcev. Mednje spadajo tudi oboževalci Arta Paasilinne. Prevodne pravice so prodali v 30 držav. Stoletnik pa je očitno tudi izjemno privlačen za film, saj se v romanu srečajo prizemljenost Forresta Gumpa, optimizem filma Življenje je lepo Roberta Benignija, čudež starosti iz Nenavadnega primera Benjamina Buttona in čudovite prigode barona Munchausna.

Mladinska knjiga

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena