Kruh z drožmi

recepti za kruh, slano in sladko pecivo ter dobrote s kruhom in za na kruh

  • Avtorji Đurić Nataša (avtor)
  • Leto izdaje 2017
  • COBISS.SI-ID 292476160
  • Isbn 978-961-6612-69-2
  • Jezik slovenski
  • Izdaja tiskana
  • Založba DEDAL d.o.o.
  • Kategorije GospodinjstvoKulinarika
  • Oznake Droži, Peka, Kuharski recepti, Kruh, Kuharski recepti, Pecivo, Kuharski recepti, Namazi
  • Cena 29,70 €
Izposodi si

Opis

Kruh lahko spečemo tudi brez kvasa – lahko ga zamesimo tudi samo iz moke, vode in soli! Če namreč mešanico vode in moke pustimo nekaj časa, se v njej zgodi vse živo. Dobesedno. Na delu so namreč bakterije, ki povzročijo, da kruh zraste. In to mešanico moke in vode imenujemo droži ali kislo testo. Tako so kruh pekli naši predniki, preden je na police prišel industrijski kvas, in danes je taka peka kruha znova izjemno priljubljena. Ne le zato, ker je kruh čudovito mehak s hrustljavo skorjico, ampak tudi laže prebavljiv, polnejšega okusa in obstojnejši. In iz drožnega testa lahko spečemo vse, kar naredimo iz kvašenega: kruhe in pice, krofe, pogače in kolače, buhteljne in pletenice … droži lahko dodamo celo v testo za palačinke! Kuharska knjiga Kruh z drožmi je najpopolnejši slovenski priročnik za peko z drožmi, v katerem nas avtorica korak za korakom prepričljivo vodi pri pripravi droži in peki kruha, opozarja na najpogostejše napake in odgovarja na najpogostejša vprašanja ter dodaja tudi odlične in pestre recepte. Z natančnimi besedili, odličnimi avtorskimi fotografijami in vrhunskim oblikovanjem je to knjiga, ki si jo bodo na svojih policah želeli vsi ljubitelji kruha. Nenazadnje je to prva slovenska knjiga o peki z drožmi. Nataša Đurić, po poklicu geodetinja in raziskovalka, v prostem času pa mojstrica peke z drožmi in blogerka, je leta 2011 začela raziskovati skrivnostni svet bakterij in kvasovk, ki moko in vodo spremenijo v kruh. Svoje znanje je doslej delila na svojem blogu in izjemno priljubljenih delavnicah doma in v tujini, zdaj pa ga je končno zbrala tudi v knjigi.

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena