Kulinarični koledar
- Izvirni naslov Culinary calendar
- Avtorji Rozman Andrej (avtor), Jovanović Dušan (avtor), Klavžar Mateja (avtor), Merzel Robert (avtor)
- Leto izdaje 2017
- COBISS.SI-ID 292597760
- Isbn 978-961-91769-2-4
- Jezik slovenski
- Izdaja tiskana
- Založba JGZ Brdo
- Zbirka Okusi Brda
- Kategorije GospodinjstvoKulinarika
- Cena 19,90 €
Opis
Brdo pri Kranju slovi po svoji kulinarični ponudbi, ki jo z veliko skrbjo pripravlja skupina vrhunskih kuharjev. Ista ekipa skrbi tako za zadovoljstvo gostov na protokolarnih srečanjih kot tudi za gurmanske užitke udeležencev vseh ostalih dogodkov, ki se odvijajo na lokacijah Posestva Brdo. Brdska kulinarika ima korenine v tradicionalnih slovenskih jedeh in temelji na lokalnih sestavinah, a je prilagojena novim kuharskim smernicam. Posebna specialiteta so jedi iz doma prekajenih postrvi, jagnjetine ter lastne divjačine. Kuharski mojstri so zbrali inovativne recepte in jih izdal v knjigi pod imenom Kulinarični koledar. Recepti so prilagojeni letnim časom, tako za vsak mesec najdete izvirne ideje za posebne priložnosti.