Okusi Posavja

izzivi prehranske kulturne dediščine za sodobnost

Izposodi si

Opis

Lea Kužnik, Marjetka Rangus OKUSI POSAVJA Izzivi prehranske kulturne dediščine za sodobnost Knjiga razkriva bogastvo kulinarične dediščine Posavja. Ima zanimivo pot nastajanja. Študentje in študentke Univerze v Mariboru so pod vodstvom doc. dr. Lee Kužnik in doc. dr. Marjetke Rangus pri projektu Po kreativni poti do znanja, na terenu zbirali pričevanja o prehranski dediščini in sodobnosti v Posavju. Vključili so vse posavske občine: Brežice, Krško, Sevnica, Kostanjevica na Krki, Bistrica ob Sotli in Radeče. V prvem delu vsebine so predstavljena starejša pričevanja o prehranjevanju v Posavju, uporaba sestavin, značilnosti vsakdanjega in prazničnega prehranjevanja, prehranjevanje ob različnih opravilih ter povezanost hrane z razvojem turizma. V drugem delu je zapisanih kar 118 receptov značilnih jedi. (pr.: kozjanski ajdovi krapi, genadirmarš, žbu zos, posavski kotu, splavarski golaž, zaroštan močnik, pečen kupon, koruzna prga, bizeljski ajdov kolač, vinski trijed, tomerl, …). - trda vezava, 128 strani, 21 x 21 cm, cena: 16 EUR

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena