Vzgojimo psa - učinkovito, a prijazno

Izposodi si

Opis

Že tretja – prenovljena in dopolnjena – izdaja priljubljenega priročnika za pasjo vzgojo bo v veliko pomoč tako tistim, ki se za štirinožca šele odločajo, kot tistim, ki ga že imajo. Avtorica, uveljavljena strokovnjakinja za reševanje vedenjskih težav psov in mačk, se je za pisanje odločila na podlagi dolgoletnih izkušenj s področja svetovanja skrbnikom psov v veterinarski ambulanti in v svetovalnih kotičkih specializiranih revij. Izhaja iz prepričanja, da je psa – ne glede na njegovo starost in izkušnje – mogoče za kvalitetno in obojestransko zadovoljivo sožitje učinkovito vzgojiti le na prijazen način, ki pa mora seveda temeljiti na doslednosti.

Začetna poglavja bodo v pomoč vsem, ki razmišljajo o pas­jem sostanovalcu: kaj vse je pomembno pri tej odločitvi, na kaj morajo biti pozorni pri izbiri, pa tudi povsem praktič­ni nasveti, kako že pri prvih stikih dobro zastaviti skupno pot. Sledijo poglavja o tem, česa vsega se mora pes naučiti in zakaj je to ne le zaželeno, ampak nujno, kako je treba psa socializirati, se z njim pravilno igrati, kakšno gibanje potrebuje in, nenazadnje, zakaj je tudi pri štirinožcih po­membno načrtno »vseživljenjsko učenje«. Avtorica poda­ja konkretne nasvete za reševanje pogostejših vedenjskih težav pri psih ter predstavi primernejše pripomočke za vodenje »težavnega psa«.

Posebej dobrodošlo v priročniku je gotovo poglavje »Otrok in pes«, ki podira nekatere stereotipne predstave, hkrati pa se odgovorno loteva tega vprašanja. Nazorno so prikaza­na tudi pravila, kako naj otrok ravna s psom. Priročnik je namreč vseskozi bogato ilustriran z zgovornimi črtnimi ilustracijami Barbare Dimec. Tudi na sprehodu pa vam bodo iskanje želenih napotkov po priročni knjižici olajšali barvni okvirčki s priporočili ter »plonk listki« – povzetki navodil za učenje posameznih veščin.

Uporabniku prijazen, izvirno slovenski pasji priročnik torej, ki temelji na najnovejših strokovnih spoznanjih.

Mohorjeva družba

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena