Kosobrinova kuhinja

več kot 100 preprostih receptov za slane in sladke jedi

Izposodi si

Opis

Avtorica Fiona Bird, izvrstna poznavalka divjih rastlin in njihove uporabe v kuhinji, nam v Kosobrinovi kuhinji posreduje znanje, ki ga je sama pridobila v več letih nabiranja dobrot iz narave. Če smo le radovedni in sledimo avtoričinim nasvetom, bomo našli v naravi bistveno več sestavin za kuho, kot bi si lahko kdaj koli zamislili; in to ne glede na to, kje živimo – v mestu, na podeželju ali ob obali. Ko bomo domov prinesli polno košaro dobrot, si bomo s knjigo pomagali pri pripravi odličnih jedi z več kot 100 preizkušenimi recepti. Če radi pečemo sladice – se preizkusimo v pripravi torte iz korenja in detelje, krhkega kolača z lešniki ali pa magdalenic z morsko solato. Izkoristimo obilne darove narave, ki se skrivajo v živih mejah, in naredimo žele iz cvetov kovačnika ali pa sorbet iz kutin in materine dušice. Pripravimo si okusno kosilo iz lisičk v paljenem testu ali na pari kuhane školjke z regratom. Zakaj se ne bi nagradili s popečenimi kruhki s paradižnikom, z navadno česnovko in navadno zvezdico, da si malce potešimo lakoto? In po kosilu posladkali s pecivom iz jagodičevja ali pa s panakoto s cvetovi divje češnje? Kosobrinova kuhinja bo za vedno spremenila naš pogled na vsakdanjik v kuhinji – raje kot da se odpravimo v trgovino, si oprtajmo nahrbtnik ali vzemimo v roke košaro ter se podajmo na pohod, da se naužijemo lepote in dobrot, ki nam jih ponuja čudovita narava.

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena