Srce parajoče delo neizmerne globine

Izposodi si
Knjiga je izšla z denarno pomočjo Javne agencije za knjigo Republike Slovenije.

Opis

Srce parajoče delo neizmerne globine (2000) je Eggersova literarizirana avtobiografija, ki popisuje avtorjevo življenje v devetdesetih letih, po smrti obeh staršev za rakom, po kateri je dobil v skrb svojega več kot deset let mlajšega brata in se z njim preselil na Vzhodno obalo, kjer je urejal satirično revijo Might. Delo se po precej premočrtnih uvodnih poglavjih prevesi v samospraševanje, v pisanje o pisanju, ki raziskuje, kako preživeti in ostati iskren v dobi ironije. Ob tem ponuja Srce parajoče delo tenkočuten vpogled v življenje celotne generacije Xv devetdesetih, presek kulture, ambicij in strahov v času, ki se nam danes zdi optimističen, če ne celo nedolžen.

Dave Eggers (1970) je pri tridesetih izdal svoj prvenec, avtobiografsko Srce parajoče delo neizmerne globine, in z njim postal finalist za Pulitzerjevo nagrado. Kasneje je izdal še več kot deset samostojnih knjig; vodi založbo McSweeney’s in velja za enega glavnih predstavnikov tako imenovane šole Nove iskrenosti.

 

Mladinska knjiga

Recenzije

Samorefleksivno delo izborne zabavnosti

Premisa Srce parajočega dela neizmerne globine se zdi idealna odskočna deska za po vseh scenarističnih regelcih ukrojeno filmsko holivudščino: ko mlademu Daveu v kratkem času za rakom umreta tako oče kot mati, mora bolj ali manj sam prevzeti skrb za mlajšega brata. Od tu naprej se...
več

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena