SEMINAR: OTROCI, KNJIGA, BRANJE IN BRALNA ZNAČKA DANES

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 23.09 2016
Lokacija: Društvo za humanistična vprašanja Lendavska ulica 9, p. p. 27, 9000 Murska Sobota

Spoštovani,

 

ARGO, DRUŠTVO ZA HUMANISTIČNA VPRAŠANJA in Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS organizirata v sklopu XXI. Srečanja slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede 2016 seminar OTROCI, KNJIGA, BRANJE IN BRALNA ZNAČKA DANES. Seminar bo izveden v petek, 23. 9. 2016, v konferenčni dvorani hotela Zvezda v Murski Soboti. Poleg strokovnih vsebin, ki so podrobneje predstavljene v nadaljevanju, seminar udeležencem omogoča tudi prisostvovanje na podelitvi večernice 2016, nagrade za najboljše mladinsko literarno delo minulega leta. Seminar je namenjen vzgojiteljicam/em v vrtcih, učiteljicam/em razrednega pouka in knjižničarkam/jem. Ob zaključku bodo udeleženke/ci prejele/i potrdilo.

 

VSEBINE SEMINARJA

 

  1. Dragica Haramija: Teorija slikanice

mag. Tilka Jamnik, Kristina Picco: Najboljše knjige preteklega in prve polovice letošnjega leta (nagrajenke, zlate hruške, najboljše/najzanimivejše knjige 2016). Posebna pozornost bo namenjena posameznim skupinam: počasnejši bralci, priseljenci, najstniki, fantje …

Tone Partljič: Nastopi ustvarjalcev pri Bralni znački, poti in stranpoti

  1. Igor Saksida: Motivacija za branje

Darka Tancer Kajnih: Beseda urednice revije Otrok in knjiga

Moderiran pogovor udeležencev in predavateljev – Bralna značka v praksi danes (vodi Manca Perko)

 

PRIJAVA NA SEMINAR IN PLAČILO

 

Kotizacija za seminar vključno z DDV znaša 40 €, za mentorje Bralne značke, ki niso člani Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS, člane društev in zvez prijateljev mladine, člane Bralnega društva Slovenije in Slovenske sekcije IBBY 35 €, in 30 € za študente in člane Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS. Kotizacija vključuje predavanja, udeležbo na podelitvi večernice, kosilo ter seminarsko gradivo.

 

Na seminar se prijavite na Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS po klasični ali elektronski pošti na naslov: DRUŠTVO BRALNA ZNAČKA SLOVENIJE - ZPMS, Miklošičeva 16, 1000 Ljubljana ali info@bralnaznacka.si.

Zadnji rok za prijave je 9. september 2016. Po prejemu prijave vam bomo poslali ostale seminarske informacije in izstavili račun, zato vas prosimo, da v priloženo prijavnico vnesete potrebne podatke.

 

 

 

ARGO, DRUŠTVO ZA HUMANISTIČNA VPRAŠANJA                          Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS

Feri Lainšček                                                                                                   dr. Dragica Haramija