Knjižne peripetije z Damjanom

Kategorija: Literarni večeri
Datum: 15.02 2017
Lokacija: Knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana

Pogovor o romanu Skrivni dnevnik Hendrika Groena, starega 83 let in 1/4. Gostje: dr. Peter Čeferin, Janez Suhadolc, Carmen L. Oven.

Za februarske knjižne peripetije je Damjan izbral knjigo nizozemskega avtorja, podpisanega s psevdonimom Hendrik Groen, ki je s svojo hudomušno knjigo Skrivni dnevnik Hendrika Groena, starega 83 let in 1/4 osvojil srca bralcev po vsem svetu. Zakaj knjige o starostnikih postajajo uspešnice? So klišejske predstave o tem, da je starost nekaj, česar se je treba bati in sramovati, postale preteklost? Odgovor je DA. Star si toliko, kolikor se počutiš, pa naj si okolica misli, kar hoče.

Damjanu se bodo v pogovoru pridružili odvetnik z najdaljšim poklicnim stažem pri nas in zadnje čase tudi pisatelj dr. Peter Čeferin, arhitekt in grafični oblikovalec Janez Suhadolc ter voditeljica in avtorica Carmen L. Oven.

Kaj imajo skupnega tokratni Damjanovi sogovorniki? Po videzu so nedoločljive starosti (vsi leta krepko skrivajo), po duhovitosti prekašajo drug drugega, skupen pa bi lahko bil tudi njihov življenjski moto Nikoli se ne predaj! Obetajo se nam zanimive in sproščene peripetije.

 

O knjigi Skrivni dnevnik Hendrika Groena, starega 83 let in 1

Hendrik Groen je prepričan, da je mogoče na stara leta še vedno uživati. Da bi s sotrpini (vsaj za hip) ubežali starostnim tegobam, ustanovijo društvo Starine, ne pa crkovine. Z združenimi močmi bodo poskušali z življenjem narediti še kaj.

 

Vabljeni!

 

P.S. Na knjižnih peripetijah z Damjanom se nam lahko pridružite vsako tretjo sredo v mesecu ob 18. uri.

Peripetijam Damjana Zorca pa lahko sledite tudi na njegovem blogu.

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.